Kaip pranešė "Lietuvos rytas", A.Burneikienė kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą, siūlydama pataisyti šiuo metu galiojantį jo įsakymą, kuris reglamentuoja vairuotojų sveikatos tikrinimo tvarką.

Skundą dėl moterų diskriminacijos išduodant vairuotojo pažymėjimą Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierei parašė 24 metų teisininkė iš Panevėžio.

Savo skunde panevėžietė klausė, kada bus nustota diskriminuoti moteris, norinčias įsigyti vairuotojo pažymėjimą.

Norėdamos gauti vairuotojo pažymėjimą, moterys privalo pateikti ginekologo pažymą. Tuo tarpu vyrams dėl to nereikia pasitikrinti pas urologą.

Šiuo metu galiojančiame sveikatos ministro įsakyme nurodyta kad moterims, kurias kamuoja gimdos ir makšties iškritimas, tarpvietės plyšimai su tiesiosios žarnos sfinkterio iškritimu, negalima leisti vairuoti automobilio.

Tirdama panevėžietės skundą Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, Vilniaus gimdymo namus, Šv.Jokūbo ligoninės akušerijos skyrių, šalies vyriausiąjį ginekologą, Kauno medicinos universiteto Akušerijos ir ginekologijos kliniką.

Buvo prašoma paaiškinti, ar tikrai ginekologinės ligos moteriai gali trukdyti vairuoti mašiną.

"Daugelis medikų pripažino, kad reikalavimas tikrintis pas ginekologą prieštarauja Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymui", - teigė A.Burneikienė.

Kaip teigė sveikatos apsaugos viceministras Vidmantas Žilinskas, Sveikatos apsaugos ministerijoje yra sudaryta darbo grupė. Ji rengia šiuo metu galiojančio ministro įsakymo, kuris reglamentuoja vairuotojų sveikatos tikrinimo tvarką, pataisas.