„Prisiminkime, kad teroro aktai rengiami ne tik Europoje. Štai spalį įvykdytas išpuolis Ankaroje, kur žuvo apie 100 žmonių, taip pat prieš pat Paryžiaus žudynes nugriaudėjęs sprogimas Libano sostinėje Beirute.

Visi tie teroro aktai susijęs su teroristine organizacija, kuri dabar grasina visam civilizuotam pasauliui.

Ir kenčia visi, taip pat ir musulmonai. Taigi, negalima tapatinti beveik dviejų milijardų pasaulio musulmonų su tam tikra grupuote, pasivadinusia „Islamo valstybe“, dabar diskredituojančia ir demonizuojančia visą islamo religiją.

Terorizmas neturi religijos, jis atstovauja tik atitinkamai ideologijai, kuri Irake ir ir Sirijoje atrado tam tikrą nišą.

Matyt, nemažų lėšų turinti „Islamo valstybe“ kažkam naudinga, todėl būtina kovoti su šia grupuote, su šituo vėžiu, kad jis nesiplėstų. Tie žmonės neturi nieko bendro su islamu, kaip religija. Tai kažkokia budelių rinktinė. Didžioji pabėgėlių dalis būtent ir bėga nuo šitos „Islamo valstybės“. Kartu su pabėgėliais, taip pat ir į Lietuvą, be abejo gali atvykti ir teroristų. Todėl didelis darbai laukia ir saugumo, ir pasienio pareigūnų,“ - kalbėjo R. Jakubauskas.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis nuo 6.05 val. iki 9.00 val.