Tačiau G. Landsbergis tokius Kauno vadovo žodžius vertino su šypsena.

„Labai nevertinu. Stipriai nuleidžiu juokais. Meras randa progą mesti aštresnį žodį į mūsų pusę. Irgi pusiau juokais sau pasakau, kad turbūt planus sugriovėme. Jau prieš 3-4 mėnesius pasirodė straipsniai, įvairios spekuliacijos, kur kokie kandidatai bus keliami. Aš tada sakiau: dar neskubėkime, čia dar negalutiniai, čia dar tik diskusijos. Aš turiu tokį vidinį įtarimą, kad galbūt ir Kauno valdančioji dauguma ir Antakalnyje matėme buvo tam tikros reakcijos kandidatų. Gal buvo sudėliotas planas, matymas, kuris dabar paėmė ir žlugo“, - DELFI teigė G. Landsbergis.

Kaune vienmandatėse apylinkėse kandidatuos Rimantas Jonas Dagys (Šilainiai), Edita Gudišauskienė (Aleksoto-Vilijampolės), Gintarė Skaistė (Centro), G. Landsbergis (Žaliakalnio), buvęs Kauno vadovas Andrius Kupčinskas (Kalniečių), Kazys Starkevičius (Pramonės) ir Tadas Langaitis (Panemunės).

Praėjusiuose savivaldos rinkimuose konservatoriai po ilgos pertraukos pralaimėjo rinkimus, o dvi kadencijos Kaunui vadovavusį A. Kupčinską pakeitė V. Matijošaitis.

Dabar G. Landsbergis sako, kad į Kauną dedamos didelės viltys. Taip pat konservatoriai nesijaučia, kad jau prarado laikinosios sostinės rinkėjų pasitikėjimą.

„Jeigu Kaune partijos vadovybė nusprendžia kandidatuoti, tai manau yra priešinga pozicija. Aš manau, kad mes parodome, kad Kaunas mums yra nepaprastai svarbus. Kažkas sakė, kad mums taip patogu. Vilnius yra patogu, o Kaunas yra tas miestas, kur bus nukreiptos daugelio akys. Būtent bus žiūrima, kaip Tėvynės sąjunga čia pasirodys. Būtent atsinaujinimo dvasia – tai yra stiprus signalas, kad Kaunas mums yra nepaprastai svarbi vieta. Mes čia metame nepaprastai stiprias pastangas, didelės pajėgas ir esame pasiruošę kautis bei paneigti tas nuostatas, kurias konkurentai labai dažnai nori pasakyti, kad susivyravus pasitikėjimui „va jie pralaimėjo“. Tai yra tam tikras etikečių klijavimas. Mes tikrai nepasiduosime ir esame pasiruošę kovoti“, - DELFI teigė G. Landsbergis.

Savo kalboje G. Landsbergis atkreipė dėmesį į pastarųjų dienų tragiškus įvykius Kražiuose.

„Pradėkime nuo psichologinės aplinkos gerinimo, nustokime žmones gydyti tik vaistais, skirkime deramą dėmesį psichinei sveikatai – daugeliui Lietuvoje reikia nuoširdaus rūpesčio ar pokalbio, deja šiandien valstybė to neužtikrina. Mažinkime alkoholio pasiekiamumą, kaip tą daryti lengva išmokti iš šiaurės kaimynų. Tačiau būkime išmintingi, nusikaltimų mažės tada, kai mažės ir nebaudžiamumo. Reikia stiprinti policijos galimybes kovoti ir su kontrabanda, ir su girtais vairuotojais, ir ypač dirbti prevencinį darbą bendruomenėse – ne tik gaudyti nusikaltėlį po įvykdyto nusikaltimo, bet pirmiausia kartu su bendruomene identifikuoti riziką keliančius asmenis ir užkirsti kelią būsimiems nusikaltimams“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Patvirtino 43 kandidatus vienmandatėse apygardose

Vilniuje žinomi beveik visi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai. Naujamiesčio apygardoje kandidatuos diplomatas Žygimantas Pavilionis, Senamiesčio - vicemeras Mykolas Majauskas, Antakalnio - buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, Fabijoniškių - Dainius Kreivys, Šeškinės - Audronius Ažubalis, Justiniškių - Paulius Saudargas, Karoliniškių - Kęstutis Masiulis, Lazdynų - Algis Strelčiūnas, Naujosios Vilnios - partijos vykdomoji sekretorė Monika Navickienė.

Liko nepatvirtintas kandidatas Žirmūnų vienmandatėje apygardoje. Partijos Žirmūnų skyrius iškėlė dabartinės Seimo narės Vilijos Aleknaitės-Abramikienės kandidatūrą, tačiau konservatorių lyderis G.Landsbergis neslepia norįs, kad čia kandidatuotų neseniai partijos nariu tapęs Vytautas Kernagis.

Bene daugiausia permainų numatoma Kauno mieste. Čia iš „senbuvių“ vienmandatininkų liko tik Rimantas Dagys, jis balotiruosis Šilainių apygardoje, ir Kazys Starkevičius, kandidatuosiantis Pramonės apygardoje. Visose kitose keliamos naujokų kandidatūros.

Aleksoto-Vilijampolės apygardoje laimėti Seimo narės mandatą mėgins šią savaitę TS–LKD Kauno skyrių sueigos pirmininke tapusi Edita Gudišauskienė, anksčiau čia kandidatuodavo Rytas Kupčinskas. Centro apygardoje iškelta Gintarė Skaistė pakeis čia išrinktą Vincę Vaidevutę Margevičienę. Žaliakalnyje kandidatuos pats partijos lyderis europarlamentaras Gabrielius Landsbergis, jam vietą užleido praėjusius rinkimus čia laimėjusi Rasa Juknevičienė. Kalniečių vienmandatėje apygardoje vietoj sėkmingai pasirodžiusio Arimanto Dumčiaus kandidatuos buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. Vidą mariją Čigriejienę Panemunėje, kur ji į Seimą išrinkta ne kartą, pakeitė Tadas Langaitis.

Šeštadienį liko nepatvirtintas tik kandidatas Dainavos apygardoje. Skyrius į kandidatus čia yra iškėlęs verslininką Paulių Lukševičių.

Klaipėdoje Baltijos apygardoje keliama Seimo narės Agnės Bilotaitės kandidatūra. Kitos uostamiesčio apygardos - dar be kandidatų.

Marijampolės apygardoje kandidatuos Andrius Vyšniauskas, Alytaus - Andrius Jučas, Gargždų - Rasa Petrauskienė, Šilutės-Pagėgių - Sandra Tamašauskienė, Šilutės-Šilalės - Stasys Šedbaras, Tauragės - Kristijonas Paliutis, Plungės-Rietavo - Jurgis Razma, Skuodo-Mažeikių - Gediminas Anužis, Mažeikių - Lina Rimkienė, Raseinių - Andrius Bautronis, Radviliškio - Vytautas Juozapaitis, Pasvalio-Panevėžio - Antanas Matulas, Biržų-Kupiškio - Irutė Varzienė, Anykščių-Kupiškio -Sergėjus Jovaiša, Rokiškio - Algis Kazulėnas, Utenos - Edmundas Pupinis, Zarasų-Visagino - Rokas Žilinskas, Molėtų-Švenčionių - Valentinas Stundys, Kaišiadorių – Elektrėnų - Mantas Adomėnas, Jonavos - Darius Mockus, Jurabarko - Daivaras Rybakovas, Šakių - Arvydas Vidžiūnas, Kauno-Kėdainių - Justinas Urbanavičius, Prienų - Emanuelis Zingeris, Dzūkijos - Laurynas Kasčiūnas, Varėnos-Eišiškių - Liutauras Kazlavickas.

Kitos apygardos, dėl kurių konservatoriai dar nėra apsisprendę, bus tvirtinami kitame tarybos posėdyje. Iš viso Lietuvoje vienmandatėse apygardose renkamas 71 parlamentaras.

Seimo rinkimai vyks 2016 metų rudenį.