Žurnalistinis tyrimas atskleidė, kaip, turint įtakingų užtarėjų savivaldybėje ir gudrių patarėjų žemėtvarkos institucijose, galima vidury miesto, saugomoje kurortinėje zonoje, valstybinėje žemėje, pasistatyti beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamąjį rūmą, nors teismas dar pradinėje statybų fazėje uždraudė tokias statybas, o iškilus klausimui dėl jo legitimumo – įstatymus kreipti sau naudinga linkme.

DELFI pateikia Lietuvos socialdemokratų partijos atsakymą į publikaciją.

Po nepavykusio puolimo socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus šeimos adresu opozicija telkia pajėgas tolimesnei šmeižto kampanijai. Šįkart publikacija viešojoje erdvėje nusitaikyta į LSDP pirmininko pavaduotoją, Druskininkų merą Ričardą Malinauską, taip pat bandyta šešėlį mesti ir Vyriausybei bei jos vadovui.

Ministrui pirmininkui dirbtinai prikišama, neva, jo vizitas į Druskininkus galėjo turėti reikšmės kitą dieną Vyriausybės pasirašytam nutarimui, kuriuo nuspręsta pripažinti netekus galios skyrių „Kurortų apsaugos zonos“, kaip nebeatitinkantį šių dienų darnios plėtros reikalavimų.

Pagal ankstesnes nuostatas kurortų apsaugos zonų pirmoje juostoje buvo draudžiama nuolat ar laikinai gyventi žmonėms. Tiesiogiai vykdant senojo teisės akto reikalavimus ištuštėtų dalis Palangos, Neringos.

Todėl siekdamas pakeisti situaciją Aplinkos ministerijos Teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros departamentas pateikė pakeitimus. Nutarimo projektas derintas su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, pakoreguotas pagal jų pastabas.

Nutarimo pasirašymas negali būti siejamas su premjero A. Butkevičiaus vizitu Druskininkuose 2015 m. rugsėjo 22 dieną. Ministras Pirmininkas į Druskininkus vyko dėl pasirengimo Druskininkuose vyksiančiam 2017 m. šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalui, taip pat su Vyriausybės vadovu svarstytos galimybės įrengti Kultūros ir kongresų rūmus.

Premjeras A. Butkevičius tą pačią dieną lankėsi ir Lazdijuose, susitiko su gyventojais, aptarė šio rajono problemas.

Druskininkų meras R. Malinauskas nesikreipė nei į Vyriausybę, nei į premjerą dėl teisės aktų pakeitimų. R. Malinauskas, patyręs ne vieną opozicijos šmeižto išpuolį savo atžvilgiu, sako, kad šįkart bandoma „įkąsti“ ne vien jam, bet ir Lietuvos socialdemokratų partijai.

„Nauja purvo lavina ant LSDP partijos ir Druskininkų rodo prasidėjusią rinkimų kovą, kurią laimėti tikimasi iki šiol nepasiteisinusiu ir visiems atsibodusiu keliu – drabstantis tik prielaidomis, išvedžiojimais ir niekuo nepagrįstais kaltinimais“, - sako Druskininkų meras. R. Malinauskas.

Jis kategoriškai neigia publikacijoje daromas prielaidas. Anot jo, įvertinus šios publikacijos žurnalistės pavardę ir jos reputaciją, nėra pagrindo pasitikėti bent vienu publikacijos sakiniu.
Faktas yra tas, kad visa aprašyta istorija turi baigtis teismu š. m. spalio 19 dieną. Šiuo atveju būtent tokia publikacija vertintina kaip žiniasklaidos bandymas paveikti teismo sprendimą.