Valstybės kontrolė buvo nustačiusi, kad į sklypą yra įtraukta 10,4 hektaro valstybinės reikšmės miško, kurio savininkė, anot Konstitucijos, gali būti tik Lietuvos Respublika.

Todėl auditoriai buvo pasiūlę Vyriausybei spręsti klausimą, kaip patikslinti nutarimą, kuriuo šis sklypas buvo perduotas Vilniaus miesto savivaldybei, kuri vėliau jį leido naudoti "Rubicon" grupės įmonei.

Vyriausybė trečiadienį patikslino nutarimą, kuriuo nustatomi valstybinės reikšmės miškų plotai, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Reaguodama į tokį Vyriausybės sprendimą, sostinės savivaldybė išplatino pranešimą "Vilniaus pramogų parko projektas pripažintas teisėtu". Savivaldybės teigimu, Valstybės kontrolė bei prokuratūra, išsamiai ištyrusi 60,8 hektaro ploto pramogų parko sklypo perdavimo teisėtumą, nerado jokių esminių teisinių pažeidimų.

Generalinės prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Alechnavičienė teigė, jog negali patvirtinti ar paneigti tokių savivaldybės teiginių. Anot prokurorės, buvo atlikti du tyrimai, po vieno iš jų teismui pateiktas ieškinys dėl planuotos gyvenamųjų namų statybos.

"Rubicon group" ketvirtadienį pranešė, jog yra pasirengusi tęsti Vilniaus pramogų parko plėtrą ir statyti maždaug 50 mln. litų vertą Vandens pramogų parką.

Anksčiau "Rubicon" skelbė, kad Vandens pramogų parkas duris atvers jau 2005 metais, tačiau į skandalus įsivėlusi įmonių grupė tvirtina negalinti pradėti statybų dėl "politinių intrigų".

"Rubicon group" už miestui reikalingos 12 tūkst. vietų modernios arenos pastatymą bei įsipareigojimą plėsti Vilniaus pramogų parką gavo teisę iki 2099 metų naudoti 61 hektaro sklypą Vilniuje.

Sklype jau yra iškilusi "Siemens" arena, netrukus bus baigtas ir komercinis objektas - bendrovės "Krasta Auto" BMW automobilių salonas.

"Rubicon" taip pat viešai skelbia, kad jau 2006 metais minėtame sklype duris atvers dar vienas komercinis objektas - 60 tūkst. kvadratinių metrų prekybos centras "Ozas".