D.Gudelis Eltai sakė į mokslinę stažuotę JAV, kuri vyks nuo rugsėjo iki lapkričio mėnesio, vykstąs Jeilio universiteto kvietimu. Į tą pačią stažuotę, anot D.Gudelio, buvo atrinkti 18 stažuotojų iš viso pasaulio. Pasak Prezidento patarėjo, garsiajame JAV universitete, be bendrų politikos, verslo, vadybos paskaitų, taip pat bus rengiamas kursas viešųjų ryšių tema, susitikimai su aukščiausio lygio politikos, verslo ir kitų sričių veikėjais. Paties D.Gudelio pasirinkta tyrimo tema - politikos ir verslo santykiai, lobizmas, privataus bei viešojo sektoriaus partnerystė.

Visas kelionės bei gyvenimo išlaidas, pasak D.Gudelio, apmoka JAV universitetas.

D.Gudelis tvirtino negalvojąs trauktis iš Prezidento komandos ir spaudoje pasirodžiusias prielaidas apie tai vadino visiška netiesa.

"Tokios kalbos neturi jokio realaus pagrindo. Tai visiška netiesa, kurios skleidimas yra kažkam naudingas - greičiausiai tiems, kas nori susilpninti Prezidento institucijos autoritetą. Turiu omenyje pirmiausia tas interesų grupes ir joms atstovaujančius politikus, kurie akivaizdžiai nepatenkinti aiškia ir principinga Prezidento pozicija Lietuvą drebinančių politinių skandalų atžvilgiu. Tai naudinga įsitvirtinusioms aukščiausioje valdžioje jėgoms, nenorinčioms prarasti savo pozicijų bent jau iki kol nebus susigrąžintos į politiką įdėtos investicijos", - sakė D.Gudelis.

Prezidento patarėjas konkrečiai neįvardijo prieš jį neva veikiančių politikų ar politinių jėgų teigdamas nenorįs to daryti, dėl "šiuo metu vykdomų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos tyrimų".

VTEK ketvirtadienį ketina baigti tris tyrimus dėl galimų ūkio ministro Viktoro Uspaskicho viešųjų ir privačių interesų konfliktų. Liberaldemokratai šią savaitę VTEK yra pateikę prašymą ištirti ir galimą Vilniaus mero Artūro Zuoko įsipainiojimą į viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

D.Gudelis tvirtino aktyviai palaikęs Prezidento Valdo Adamkaus principingą poziciją, išsakytą prieš kelias savaites, kai šalies vadovas netiesiogiai pareiškė nepasitikėjimą ir V.Uspaskichu, ir A.Zuoku.

"Tiek talkinant Prezidentui rengiant pareiškimą, tiek ir siekiant jį įgyvendinti aš laikiausi pakankamai principingos pozicijos ir manau, jog Prezidento pasitikėjimą praradę politikai privalo prisiimti atsakomybę ir priimti sprendimus, nutraukiančius tolesnį valstybės institucijų autoritetų žlugdymą visuomenės akyse", - sakė D.Gudelis.

Paklaustas, ar šiuo atveju kalba ir apie A.Zuoko atsistatydinimą, D.Gudelis atsakė: "Taip, nes tai yra geriausias sprendimas susidariusioje situacijoje".

Paklaustas, ar nesijaučia atsidūręs dviprasmiškoje padėtyje, kai turintis būti lojalus Prezidentui V.Adamkui ir tuo pačiu palaikydamas draugiškus santykius su Prezidento pasitikėjimą praradusiu A.Zuoku, D.Gudelis teigė, jog valstybės interesai šiuo atveju yra svarbesni.

"Mano santykiai su Prezidentu ir Vilniaus meru yra kur kas dalykiškesni, nei jų abiejų tarpusavio santykiai, paremti ilgalaikiu bendravimu. Tačiau ir tai, kaip žinome, nesukliudė Prezidentui išsakyti savo griežtą poziciją, kuri galiausiai, esu įsitikinęs, bus naudinga ir pačiam A.Zuokui", - sakė D.Gudelis.