Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris antradienį pasirašė potvarkį, kuriuo priimtas nagrinėti naujas Seimo narių grupės prašymas, teigiama pranešime spaudai.

Radikaliomis pažiūromis garsėjančių parlamentarų Petro Gražulio ir Juliaus Veselkos atstovaujami Seimo nariai prašo ištirti, ar pagrindiniam šalies įstatymui neprieštarauja kai kurios Valstybės ir savivaldybių turto privatizavimo įstatymo ir Vyriausybės nutarimo "Dėl privatizavimo objektų parengimo privatizuoti tvarkos patvirtinimo" nuostatos.

P. Gražulis yra sakęs, kad tai paskatino įvairių svarbių gyventojams objektų privatizavimas, pavyzdžiui, Alytuje, Klaipėdoje privatizuojamos autobusų stotys, Kaune prie autobusų stoties esantis turgus ir kiti objektai.

"Nors visuomenė protestuoja prieš tokias privatizacijas, miestų tarybos dažnai neatsižvelgia į visuomenės poreikius. Sprendimai yra priimami atsižvelgiant į savo administracinius interesus ir išskaičiavimus", - Eltai yra teigęs P. Gražulis.

Pareiškėjai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad tokiu atveju, kai nėra atsižvelgiama į visuomenės reikmes, praktiškai nėra įmanoma kreiptis į teismą.

Seimo narių grupės prašymą, kuris buvo gautas gegužės pabaigoje, pasirašė 40 parlamentarų. Pirmasis prašymas buvo grąžintas, nes neatitiko Konstitucinio Teismo įstatymo reikalavimų. Panaikinusi nurodytus trūkumus, Seimo narių grupė į Konstitucinį Teismą kreipėsi antrą kartą.

Priėmus šį prašymą, Konstituciniame Teisme nagrinėjimo laukia 72 prašymai.