„Buvo tęsiami pravažumo bandymai, tačiau dėl žmogiškos klaidos buvo aktyvuotas dar vienas įdomus ir unikalus įrenginys pačiame „Boxer“ – pavojaus mygtukas“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė D. Antanaitis.

Pasak „Boxer“ atstovo, pavojaus mygtukas skirtas, jei įgulai dėl netikėtų priežasčių reikia palikti šarvuotį. Tam, kad priešas užėmęs šarvuotį negalėtų panaudoti ginkluotės, pavojaus mygtukas atjungia visą ginkluotės sistemą.

Šarvuotis „Boxer“, kurį ketvirtadienį Lietuvos kariuomenės generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje bandė Lietuvos kariai, yra Vokietijos koncerno ARTEC pagaminta pėstininkų kovinė mašina su ginkluotės bokšteliu.

Kaip sako D. Antanaitis, tai vienintelis šarvuotis, pagamintas šiame amžiuje. Jis skirtas kovoti su sunkiai šarvuota sovietinio arba rusiško tipo technika. Jo ginkluotė pakankamai galinga - gali nukauti tankus greičiau, nei šiek pasieks šarvuotį.

„Vakar vyko šaudymo ir pravažumo bandymai. Rytoj vyks tik pravažumo bandymai, o kitą savaitę ARTEC atstovai surinks Lietuvos įmonių atstovus su tikslu pasiūlyti jiems bendradarbiavimą gaminant kovos techniką Vokietijos gamintojams“, - sakė D. Antanaitis.

Bandymų metu kariai šaudė į taikinius bei treniravosi įlipimą ir išlipimą iš šarvuočio. Šiuo metu tokie šarvuočiai naudojami Olandijoje ir Vokietijoje Koncernas ARTEC dalyvauja KAM paskelbtame konkurse teikti naujas pėstininkų kovines mašinas.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.10 val.