Kreipimesi, kurį pasirašė frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis, Seimo nariai Albertas Sereika ir Ona Valiukevičiūtė, prašoma įvertinti galimą Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimą Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko veikloje.

Liberaldemokratai etikos sargų prašo atsakyti, ar Vilniaus meras A.Zuokas, susirašinėdamas su Maskvos miesto vyriausybe ir proteguodamas UAB "Eksimeta", nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimų.

Liberaldemokratai taip pat nori išsiaiškinti, ar A.Zuokas nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir neviršijo savo įgaliojimų, susirašinėdamas su Maskvos miesto vyriausybe ir konkrečiai siūlydamas UAB "Eksimeta".

ELTA primena, kad galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir sostinės mero A.Zuoko veiksmus tiria Seimo sudaryta komisija. Ji turėtų Seimui pateikti išvadas iki birželio pabaigos.

Seimo laikinajai komisijai teks išsiaiškinti, ar Vilniaus mero A.Zuoko, Tarybos narių bei savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų veiksmais nebuvo pažeisti teisės aktai, tarnybinė etika bei viešųjų ir privačių interesų derinimo principai, taip pat nustatyti, ar buvo proteguojama UAB "Eksimeta" Maskvos vyriausybėje.