STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas „Žinių radijui“ penktadienį nurodė, kad, išnagrinėjus padėtį 17-oje gydymo įstaigų, nustatyti įstatymų pažeidimai Jurbarko ir Tauragės ligoninėse.

„Jurbarko ligoninėje net yra patvirtinta tvarka, kuri visiškai prieštarauja įstatymo draudimui. Ta tvarka leidžia farmacininkams susitikti su gydytoju pacientų priėmimu metu, jeigu jis pats (gydytojas – red.) tam neprieštarauja. (...) Tokia tvarka visiškai prieštarauja įstatyme įtvirtintam draudimui“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė R. Golubovas.

Pasak jo, tai parodo, kad į šį draudimą žiūrima atsainiai, nors ir yra įtvirtinta, kad už minėtų reikalavimų nepaisymą gali būti skiriama bauda, ir baudą skiria valstybinė vaistų kontrolės tarnyba.

R. Golubovas taip pat pažymėjo, kad šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl įtarimų korupcija, kuomet gydytojai buvo papirkinėjami tam, kad rekomenduotų pacientams tik tam tikros farmacijos kampanijos vaistus. Jo žiniomis, įtariamoji farmacijos kampanija tokiems kyšiams medikams išleido apie pusė milijono litų.

Ruslanas Golubovas

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.