„Šiuo metu mes faktiškai tiesiogiai dalyvaujame kare, esame karo dalyvis. Tai ne visiems patinka. Ne tai, kad mes vežame humanitarinę pagalbą – mes padedame konkrečiai kariniams daliniams kariauti. (...) Mes to neslepiame ir darome, kadangi tai reikia daryti“, - laidoje „Greiti pietūs“ kalbėjo J. Ohmanas.

Jis pažymėjo, kad jo organizacija netiekia Ukrainai ginklų, bet tiekia, pavyzdžiui, ginklų aksesuarus. Kartu J. Ohmanas nurodė, kad jo vadovaujamai organizacijai yra kur tobulėti – jai trūksta žmonių rinkodaroje ir atsakingų už Lietuvos visuomenės švietimą.

„Kokia padėtis bus Lietuvoje ir Baltijos šalyse, labai priklauso nuo to, ką mes šiandien ten (Ukrainoje – red.) veiksime. Mes per lengvai vertiname šį klausimą. Turime suprasti, kad šiuo metu vyksta geopolitiniai masyvūs pokyčiai“, - sakė J. Ohmanas.

J. Ohmanas į Lietuvą pirmą kartą atvyko 1990 metais, vėliau liko gyventi. Jis yra sukūręs tokius filmus kaip „Nematomas frontas“ ir „Smogikai“, į švedų kalbą išvertęs Jurgos Ivanauskaitės romaną „Ragana ir lietus”, Jurgio Kunčino „Tūla”, Sigito Parulskio „Trys sekundės dangaus”. 

Visą laidos „Greiti pietūs“ įrašą klausykite čia.