Kaip pranešė LNK TV žinios, Lietuvos pilietis B.Varagušinas nuo gruodžio 13-sios nevalgo, geria arbatą ir vandenį, ir yra pasiryžęs badauti tol, kol užteks jėgų, nes nežino, kaip kitaip galėtų atgauti uždirbtus pinigus.

Ukrainoje gyvenantis Lietuvos pilietis B.Varagušinas Klaipėdoje įstrigo, į Vakarų laivų remonto įmonę atplukdžius laivus "Chougo" ir "Revastar". Šiuose laivuose dirbo ir atlyginimo pusantrų metų kartu su B.Varagušinu negauna dar apie 140 jūrininkų. Didžioji dalis jų yra klaipėdiečiai.

Darbo sutartis su jūreiviais yra pasirašęs Mauritanijos pilietis Achmedas Salemas, tačiau jūrininkai nebesitiki iš jo atgauti atlyginimų, todėl nusprendė kreiptis į teismą, kad laivai būtų areštuoti ir parduoti iš varžytinių, o gautais pinigais atsiskaityta su jūrininkais.

Jūreiviai kreipėsi į Lietuvos jūrininkų sąjungą, kurios atstovai žada jiems padėti. Jūreiviai bijo, kad teismo procesas neužtruktų, nes abu laivai jau dabar yra areštuoti už skolas Vakarų laivų remonto įmonei, kuriai įsiskolinimas už laivų remontą siekia 2 mln. litų.