Taip partijos taryba davė žinią prieš savaitę iš Liberalų frakcijos pasitraukusiam partijos pirmininko pavaduotojui Rolandui Paksui ir dešimčiai jo bendražygių, jog dar vienos liberalų frakcijos kūrimas nebus toleruojamas.

LLS taryba taip pat pareiškė, jog vienuolikos liberalų pasitraukimas iš frakcijos Seime padarė "didelę žalą" ne tik LLS, bet ir visai brandintai centro ir dešiniojo sparno partijų vienybei.

Tačiau taryba nesiėmė spręsti dėl atskilėlių ateities partijoje, palikdama šį sprendimą LLS vykdomajam organui - valdybai, kuri ketina surengti posėdį ketina po Naujųjų metų. BNS žiniomis, partijos vadovybė tikisi, jog dalis atskilėlių pakeis savo nuomonę ir grįš į frakciją.

Tačiau penktadienio posėdyje dalyvavo tik vienas iš vienuolikos frakciją palikusių narių - Vladas Žalnerauskas. Bet pastarasis į tarybos posėdį atvyko tam, kad perskaitytų laišką tarybos nariams. Jis teigė, jog frakciją palikusieji sieks liberalų vienybės, tačiau apie sugrįžimą į frakciją nekalbėjo.

R.Paksas anksčiau teigė esąs priverstas pasitraukti iš frakcijos, nes joje įsivyravo "partinė diktatūra" ir intrigos. Taip jis įvertino frakcijos vadovybės vilkinimą teikti jo kandidatūrą į Seimo pirmininko pavaduotojus. Anksčiau R.Paksas atsisakė dalyvauti partijos kandidato į prezidentus rinkimuose, pavadinęs juos "partiniu žaidimu".

Kartu su R.Paksu iš frakcijos pasitraukė Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Henrikas Žukauskas, Eugenijus Maldeikis, Jonas Lionginas, Egidijus Skarbalius, V.Žalnerauskas, Vytautas Lapėnas, Dailis Barakauskas, Juozas Raistenskis ir Jūratė Juozaitienė.