Pirmąją sąrašo vietą užima Pluklėjaus miestelis, laikomas vienu šiurpiausių miestelių Didžiojoje Britanijoje. Sakoma, kad čia apsigyveno apie tuzinas vaiduoklių. Ties šiuo miesteliu baigiasi greitkelis, o vietiniai gyventojai dažnai ir patys yra įpainiojami į vaiduokliškas istorijas. Tiesa, čia Helovino šventės metu suvažiuoja šimtai „vaiduoklių medžiotojų“.
Pluklėjaus bažnyčia

Lėlių sala Meksikoje. Sostinėje Meksike Xochimilco rajonas garsėja plačia kanalų sistema, dirbtinėmis salomis, o labiausiai – čia gyvenusiu vyru Julian Santana Barrera. Radęs negyvos mergaitės kūną netoli kanalo, jis pradėjo kolekcionuoti lėles ir lėlių dalis. Viską kabindavo medžiuose. Po kiek laiko jam priklausanti viena iš salų tapo tiesiog nusėta lėlėmis, kurios turėtų atbaidyti blogąsias dvasias. Vyras mirė 2001 m., tačiau visos lėlės liko iki šiol.

Lėlių sala

Hašimos sala, netoli Nagasakio, kurioje 1887-1974 m. buvo išgaunama anglis kadaise turėjo daugiau nei 5 tūkstančius gyventojų. Apie 1970 m., kai Japonijoje benzinas pakeitė anglį, šią salą paliko žmonės, todėl dabar ji žinoma kaip „Vaiduoklių sala“. Nedidelė dalis salos teritorijos 2009 m. buvo skirta lankytis turistams.

Hašimos sala
Kalbama, kad įspūdingasis Londono akmens bokštas yra įkalinęs dešimtis karališkų sielų, kurios savo gyvenimą baigė būtent tarp šio bokšto sienų. Kai kurie buvo nužudyti, kitiems – įvykdyta mirties bausmė. Klaidžiojančias sielas žmonės nuolat pastebi ir kartais net atpažinę praneša.
Londono bokštas

Apie Kryžių kalną „The Daily Telegraph“ rašo, kad tai yra piligrimų lankoma vieta, įkurta 1831 m. Teigiama, kad čia yra mažiausiai 100 tūkstančių kryžių ir milžiniškų nukryžiuotojo skulptūrų. Šią vietą popiežius Jonas Paulius II apibūdino kaip vilties, taikos ir meilės vietą. Kad ir kaip būtų, jūs nenorėtumėte čia praleisti nakties, – teigia “The Daily Telegraph“.