Valstybės kontrolė Vyriausybei yra pasiūliusi spręsti klausimą, kaip patikslinti nutarimą, kuriuo sostinės savivaldybei buvo perduotas daugiau kaip 60 hektarų sklypas pramogų parkui statyti.

Auditorių teigimu, į minėtą sklypą yra įtraukta 10,4 hektaro valstybinės reikšmės miško, kurio savininkė, anot Konstitucijos straipsnio, gali būti tik Lietuvos Respublika.

Apie galimus pažeidimus viešai prabilta prieš savaitę, kai Seimo Audito komitete buvo apsvarstyta Valstybės kontrolės atlikto Žemės fondo administravimo Vilniaus miesto savivaldybėje audito ataskaitoje. Audito komiteto pirmininkas socialliberalas Artūras Skardžius tuomet pareiškė, kad apie audito išvadas bus informuotas Prezidentas Valdas Adamkus.

Šį trečiadienį Audito komitete apsilankęs Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius Jovitas Elzbergas pareiškė, kad "Rubicon group" perduotame sklype miško nėra. Anot J.Elzbergo, priešingi pasisakymai esą tik A.Skardžiaus interpretacijos.

"Tai tik Audito komiteto pirmininko spekuliacijos, bandymas rasti argumentų, bandančių pateisinti jo, kaip pirmininko, veiklą", - sakė J.Elzbergas.

Valstybės kontrolės ataskaitoje teigiama, jog kadangi šis valstybinis miškas nėra pažymėtas 2005 metų kovą Vilniaus miesto tarybos patvirtintame detaliajame teritorijos plane, sklypo naudotojai turi teisę jį užstatyti komerciniais statiniais.

J.Elzbergas siūlė, kad siekiant baigti interpretacijas Valstybės kontrolės ataskaita būtų paskelbta internete. Valstybės kontrolė to negali padaryti, kol audito išvadų nepasirašė Vilniaus miesto savivaldybė.

"Rubicon group" už miestui reikalingos 12 tūkst. vietų modernios arenos pastatymą bei įsipareigojimą plėsti Vilniaus pramogų parką gavo teisę iki 2099 metų naudoti 61 hektaro sklypą Vilniuje.

Sklype jau yra iškilusi "Siemens" arena, taip pat toliau derinamas šio sklypo detalusis planas. Manoma, kad kitais metais sklype turėtų iškilti didelis prekybos centras "Ozas".

Vilniaus miesto savivaldybė remia esą nuostolingą "Siemens" arenos veiklą.