Teismas praneša, kad išnagrinėjęs bylą ir įvertinęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų surinktus įrodymus, teismas ŠTI direktorių R. Zutkį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir turto pasisavinimo bei skyrė 2259,60 eurų baudą. Taip pat jam dvejus metus uždrausta dirbti valstybės pareigūno darbą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad ŠTI direktorius, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas turtinės naudos, kurstydamas jam pavaldų darbuotoją klastoti dokumentus, savo ar artimųjų vardu įsigytas ir registruotas transporto priemones remontuodavo automobilių remontu užsiimančioje įmonėje už ŠTI lėšas, melagingai finansiniuose dokumentuose nurodant, kad buvo atlikti ŠTI priklausančių transporto priemonių remonto darbai.

Be to, R. Zutkis bandė ŠTI pinigus pasisavinti tiesiogiai - STT Šiaulių valdybos pareigūnai sulaikė ŠTI Ūkio skyriaus inžinierių L. Č., kai šis ŠTI direktoriaus nurodymu, pasikėsino iš transporto priemones remontuojančios įmonės susigrąžinti dalį grynųjų pinigų, kurie suklastotų finansinių dokumentų pagrindu jau buvo pervesti minėtai įmonei už neva atliktus ŠTI transporto priemonės remonto darbus.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.