„Mano asmenine valia, jeigu aš būčiau Vilniaus miesto tarybos frakcijos narys, aš siūlyčiau atsisveikinti su tokiu kolega, nes nėra jokių garantijų, kad tai yra paskutinis toks jo išsišokimas. Tarp eilučių matosi, kad ne visi tie jo atsiprašymai, kurie po to pasipylė, yra nuoširdūs. Čia nereikėtų bet kokia kaina siekti išsaugoti frakcijos kiekybės, o pasielgti taip, kad būtų tinkamai sureaguota į šitą beprecedentį išsišokimą“, - laidoje „Dienos klausimas“ sakė E. Masiulis.

Anot jo, tik atsiradus tam socialinio tinklo įrašui, E. Masiulis skambino Vilniaus skyriaus pirmininkui ir miesto merui Remigijui Šimašiui, nurodydamas savo griežtą vertinimą ir prašydamas, kad frakcija principingai tai vertintų.

E. Masiulis sakė, kad M. A. Haroldo pareiškimas labai jį supykdė:

„Pirma reakcija buvo tokia, kad tai labai supykdė mane, kaip ir kiekvieną žmogų, kuris gyvena Lietuvoje, myli Lietuvą ir jos žmones. Akivaizdu, kad šito žmogaus leksikonas rodo keletą dalykų. Pirmas dalykas - tai žmogaus kultūros stoka. Antras dalykas – tai nedera žmogui, kuris yra gavęs rinkėjų pasitikėjimą ir dirba Vilniaus miesto savivaldybės taryboje“, - teigė E. Masiulis.

R. Šimašius: jis naudojo netinkamą išraišką

Tuo metu Vilniaus meras R. Šimašius DELFI sakė, kad M. A. Haroldo klausimas bus svarstomas artimiausiame frakcijos posėdyje. „Nuomonės labai įvairios – nuo labai griežtų, iki šiek tiek švelnesnių, bet galiu pasakyti, kad nėra nė vieno žmogaus, kuris palaikytų Marko Haroldo naudotą ekspresiją“, – aiškina R. Šimašius.

R. Šimašiaus teigimu, bet kokiu atveju frakcijoje bus priimtas koks nors sprendimas. Frakcijos posėdis greičiausiai bus surengtas šią arba kitą savaitę. R. Šimašiaus nuomone, sprendimui įtakos turės ir partijos lyderio E. Masiulio pozicija.

Mero nuomone, liberalų frakcijos narys M. A. Haroldas naudojo netinkamą išraišką.

„P..au tave, Lietuva. Įteisinkite gėjų santuokas ir priimkite 1000 pabėgėlių dabar. Dabar. Kodėl? Nes net jei jums nepatinka ši mintis, tai yra teisinga. Ir tai – labai gera reklama. Norite geresnės reklamos? Jūs jos negalite sau leisti", – taip socialiniame tinkle pareiškė dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis britas M. A. Haroldas.
 

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.