Anot jo, komisija dėl „NTV Mir Lietuva“ eteryje užfiksuotų pažeidimų ir dabartinės situacijos ketina pateikti savo nuomonę šį trečiadienį.

„Komisija liepos 1 dieną įvertins situaciją dėl „NTV Mir“ jau anksčiau nustatytų pažeidimų, įvertinsime esamą situaciją - dėl to komisija pateiks savo nuomonę. Tenka pripažinti, kad apskritai gerokai sumažėjo tų pažeidimų - mes jų tiesiog nefiksuojame, šiuo metu jų nėra. Ar tai mūsų veiklos rezultatas, ar tai vasara - sunku pasakyti, bet faktas toks“, - pirmadienį BNS sakė E.Vaitekūnas.

LRTK konstatavo pakartotinius pažeidimus šios televizijos laidose. Komisija, remdamasi kompetetingų ekspertų išvadomis nustatė, jog pernai lapkričio 23 dieną transliuotoje laidoje „Šiandien. Galutinė programa“ apie Ukrainą nesilaikyta žurnalistinio darbo objektyvumo principų, pateiktas vienašališkas požiūris, įrodymais nepagrįsta informacija, sąmoningai konstruotas šališkas situacijos kontekstas bei vertinimai, skleistas propagandinis turinys.

Pakartotinis pažeidimas užfiksuotas vasario 15 dieną transliuotoje laidoje „Norkino sąrašas“, kurioje, kaip nustatė ekspertai, buvo kurstoma neapykanta.

Trims mėnesiams dalies tuometinės „NTV Mir Lithuania“ laidų retransliacijas komisija buvo sustabdžiusi pernai kovą, taip pat dėl karo, tautinės nesantaikos kurstymo ar propagandos ne kartą stabdė kitų rusiškų televizijų transliacijas.

Tiek „NTV Mir Lithuania“, tiek „Ren TV Baltic“ priklauso Londone registruotai įmonei „Baltic Media Alliance Ltd“.