„Šioks toks suaktyvėjimas yra – viešbučiai, kiek girdėti, kažkiek rezervuoti. Joninės yra tik viena laisva diena – trečiadienis –, o ketvirtadienis ir penktadienis yra darbo dienos, tai tokio didelio turistų pagausėjimo nebus“, – pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.

„Paskutiniuoju metu, gal kokius 3–4 metus, per Jonines atvažiuoja vis mažiau žmonių. Nesuprantu kodėl – ar mažiau jas švenčia, ar yra kitų priežasčių. Jeigu prieš keletą metų aš tikrai turėjau pilnus kambarius latvių, tai šiandien – tušti kambariai – neturiu nė vieno užsakymo“,– stebėjosi organizacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė.

Poilsiautojai neslepia, kad susirasti ką veikti Palangoje blogu oru nėra taip paprasta, kaip pavyzdžiui, Druskininkuose.

„Iš tikrųjų, tai važiuojame, kada geras oras – bent stengiamės taip daryti. Kai būna blogas oras, tūnome ten, kur gyvename“, – pasakojo poilsiautoja.

„Eisime į Gintaro muziejų, senokai buvome – pamatėme vakar, kad atsinaujino. Aplink dviračiais truputėlį pavažinėjome, dabar pažiūrėsime, kaip viduje atrodo“,–planus vardijo poilsiautojas.

Kurorto verslininkai sako, kad paprastai orai pagerėja ir poilsiautojų pagausėja nuo liepos pradžios.