Trakų rajono policijoje pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Tačiau su įkalčiais sučiuptas tik šis vyriškis, jis buvo sulaikytas sekmadienį Lentvaryje. Pareigūnai DELFI teigė, jog faktai akivaizdūs, jis sučiuptas balsų pirkimo metu.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, pareigūnai neatskleidžia, kurios partijos naudai įtariamasis pirko balsus (praėjusį savaitgalį Trakų r. vyko mero ir tarybos rinkimai).

Taip pat nekonkretizuojama, kiek jis mokėjo už balsą. Pareigūnai tik pasakė, kad trijuose tyrimuose sumos svyruoja nuo 5 iki 10 eurų už balsą.

Įtariamasis nepartinis, Lietuvoje neteistas, tačiau turėjęs nemalonių reikalų su teisėsauga užsienyje (ši informacija dar tikslinama).

Jis savo kaltę pripažino iš dalies. Skirdamas suėmimą teismas atsižvelgė į tai, kad įtariamasis gali paveikti liudytojus, be to, jis nedeklaravęs gyvenamosios vietos, turi ryšių užsienyje ir gali pasislėpti.

Už trukdymą pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.