Prezidentės Spaudos tarnyba DELFI patvirtino, kad V. Būdienė nuo liepos 2 d. komandoje nebedirbs. Anot tarnybos, iš darbo ji išeina savo prašymu.

Prezidentės vyriausiojo patarėjo pareigas vidaus politikos klausimais laikinai eis Mindaugas Lingė.

Pirmojoje D. Grybauskaitės kadencijoje V. Būdienė vadovavo Švietimo, mokslo ir kultūros grupei. Po D. Grybauskaitės perrinkimo, ji šalies vadovei patarinėjo vidaus politikos klausimais.

Šiuo metu V. Būdienė atostogauja.

„Išėjimas iš darbo Prezidentūroje dėsningas ir planuotas. Linkiu niekam neužsisėdėti. Tikiuosi, rasiu, kur pritaikyti savo idėjas. Plačiau savo sprendimo palikti prezidentūrą nekomentuosiu“, – DELFI sakė V. Būdienė.

DELFI primena, kad V. Būdienė – ne pirma darbą palikusi patarėja antrojoje D. Grybauskaitės kadencijoje. Sausio mėnesį į Prezidentūrą grįžus dėl valstybės paslapties paviešinimo teismo išteisintai Davai Ulbinaitei, šalių susitarimų darbą Prezidentūroje paliko atstovas spaudai Modestas Naudžius.

Patarėjų kaita ženklino ir pirmąją D. Grybauskaitės kadenciją. Per ją savo noru iš pareigų pasitraukė 8 patarėjai ir vyr. patarėjai, tarp kurių - Audronė Nugaraitė, atstovas spaudai Linas Balsys, vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius.