Už vienintelį kandidatą į mero pavaduotojo postą balsavo 14 tarybos narių, 12 buvo prieš, vienas slapto balsavimo biuletenis buvo negaliojantis. Prieš savaitę vykusio balsavimo metu K. Juknio išrinkimui pritrūko vieno balso.

Šešių narių (įskaitant K. Juknį) Socialdemokratų frakcija nusprendė pašalinti K. Juknį iš savo gretų, nes kandidatuodamas į vicemero postą jis su jais nesitarė bei neformaliai perėjo į valdančiosios daugumos pusę. Pasak socialdemokratų, K. Juknis pastaruoju metu frakcijos posėdžiuose nedalyvavo, taigi sprendimas pašalinti jį iš frakcijos buvo priimtas "už akių".

K. Juknis Eltai teigė prašysiąs bendrapartiečių paaiškinti, kodėl jis buvo pašalintas iš frakcijos. Naujasis vicemeras sakė norįs likti Socialdemokratų frakcijoje, taip pat tikino neketinąs išstoti iš Socialdemokratų partijos. Tiesa, kartą K. Juknis jau pakeitė savo politines pažiūras - prieš tapdamas socialdemokratu jis priklausė Lietuvos tautininkų sąjungai.

Į vicemero kėdę kandidatuojančiam K. Jukniui kandžius klausimus uždavinėjo būtent jo kolegos socialdemokratai bei kiti opozicijos atstovai. Socialdemokratų frakcijos vadovas Antanas Nesteckas stebėjosi, kad valdančioji koalicija nesurado savo kandidato į vicemerus.

K. Juknis atsikirto, kad tarp valdančiosios koalicijos narių yra tinkamų žmonių, bet neslėpė, kad jam pateiktas pasiūlymas situaciją pakeitė. Kandidatuodamas į vicemero postą, K. Juknis tvirtino tai darąs bendruomenės labui, o ne vaikydamasis partinių interesų. "Savivaldybė turi apsispręsti - ar ji dirba, ar toliau ginčijasi ir drabstosi nepagrįstais kaltinimais", - teigė jis.

Socialliberalas Artūras Orlauskas priminė, jog ne taip seniai K. Juknis pasirašė po interpeliacija merui L. Gineikai. "Politika toks dalykas, kai viena sako, kita daro. Čia nėra ko stebėtis. Keista, kad toks prityręs politikas užduodate tokį klausimą", - užstojo K. Juknį meras L. Gineika.

Pasak A. Orlausko, apgailėtina, jog L. Gineika buvo nusiteikęs teikti K. Juknio kandidatūrą į vicemerus tol, kol jis pagaliau bus išrinktas.

27 narių Kauno rajono taryboje daugumą - 14 mandatų - išlaiko 5 liberaldemokratai, 4 liberalcentristai, du krikščionys demokratai, du Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos nariai bei vienas nepriklausomas tarybos narys. Dabar į jų pusę neformaliai perėjo ir socialdemokratas K. Juknis. Opozicijoje liko dirbti 5 socialdemokratai (neskaitant K. Juknio), 5 konservatoriai ir du socialliberalai.

Chaosas Kauno rajono taryboje prasidėjo prieš gerą mėnesį, kai valdančiajai koalicijai priklausę konservatoriai inicijavo interpeliaciją merui. Tačiau balandžio 28 dienos posėdyje, pritrūkus vieno balso, nuversti mero L. Gineikos nepavyko. Tą pačią dieną nuo pareigų buvo nušalinta nepasitikėjimą meru inicijavusi jo pavaduotoja konservatorė Nijolė Kliučienė. Po to konservatorių frakcija perėjo į opoziciją, bet valdančiojoje koalicijoje vis tiek liko vienu tarybos nariu daugiau.