„Mano nuomone, Socialdemokratų partijoje pirmininko rinkimai vadovavosi paprasta taisykle, kad perkėloje arkliai yra nekeičiami. Kol kas Algirdas Butkevičius yra vienas populiariausių, dažniausiai antras pagal populiarumą po prezidentės Dalios Grybauskaitės. Tad nemanau, kad buvo kažkokios kitos galimos alternatyvos, atsižvelgiant į paramą politinei partijai, kuri yra pagrindinė valdančiojoje koalicijoje, keičiant lyderius“, - sakė M.Jurkynas.

Tai, kad vienintelį su A.Butkevičiumi dėl partijos vadovo posto besivaržiusį partietį Algirdą Sysą palaikė 151 narys, jis pavadino „signalu, kad yra ir kitokių nuomonių“, tačiau dauguma likus pusantrų metų iki Seimo rinkimų esą vistiek pasirinko „pragmatišką poziciją“ nieko nekeisti. Vis dėlto jis neneigė, jog partijos vadovo rinkimai tebuvo formalumas.

„Žinoma, jeigu yra kažkoks populiarus lyderis, kurį remia grupė, tai prieš vėją nepapūsi ir neisi į rinkimus ir nekonkuruosi, nes žinosi, kad jokių šansų nėra ir gali apsijuokti. Bet pačios taisyklės tokias galimybės iš tiesų suteikia. Ir dabartiniu metu pirmininko rinkimai, sakyčiau, yra formalumas“, - sakė jis.

Už A.Butkevičiaus kandidatūrą penktadienį vykusiame partijos suvažiavime balsavo 487 nariai, už vienintelį jo konkurentą, partijos ir Seimo vicepirmininką Algirdą Sysą pasisakė 151 suvažiavimo atstovas, 7 biuleteniai rasti sugadinti.

Į LSDP pirmininkus partijos skyriai buvo iškėlę europarlamentarus Viliją Blinkevičiūtę, Zigmantą Balčytį bei Semo vicepirmininką Gediminą Kirkilą, tačiau visi jie savo kandidatūras atsiėmė.