Šiomis dienomis kariai persikėlė į lengvų konstrukcijų namelius, todėl galės šventes švęsti šiltai ir jaukiai įsikūrę. Iki šiol jie gyveno lauko stovyklos sąlygomis šildomose palapinėse.

J.Kronkaitis apžiūrės naujas patalpas, domėsis karių problemomis bei poreikiais, papietaus kartu su profesionaliosios tarnybos kariais.

Dabar Oro gynybos batalione tarnauja profesionalai, tik 2002 metais numatoma, kad į šį batalioną ateis tarnauti ir šauktiniai.

Prie Kūčių stalo kariuomenės vadas sės kartu su kariuomenės Arsenalo kareiviais Linkaičiuose, Radviliškio rajone.

Antradienį kariuomenės vadas su Šiaulių įgulos karininkais ir kariais dalyvaus Šiaulių katedroje aukojamose šv.Mišiose. Po to jis apsilankys Šiauliuose dislokuotame kunigaikščio Vaidoto motorizuotame pėstininkų batalione. Pabendravęs su kareiviais vadas tikisi susitikti su kariuomenės ordinaru vyskupu Eugenijumi Bartuliu.

Tos pačios dienos vakare J.Kronkaitis aplankys Rukloje įsikūrusį LDK Algirdo mechanizuotąjį pėstininkų batalioną.

Trečiadienį kariuomenės vadas dalyvaus šv.Mišiose Kauno įgulos Archangelo Mykolo bažnyčioje, susitiks su Jėgerių bataliono kariais. Šventinę išvyką į karinius dalinius J.Kronkaitis planuoja baigti vakariene Marijampolėje kunigaikščio Vytenio MP batalione.

Pagal Privalomosios karo tarnybos įstatymą švenčių metu šauktiniai yra išleidžiami į namus, tačiau dalinyje privalo likti apie 50-60 proc. kareivių, kad būtų atliekamos pagrindinės dalinio funkcijos. Kariai likę tarnybos vietoje per šv.Kalėdas, namo vyks per Naujuosius metus.