Slaptu balsavimu buvo išrinkti vicemerai Kęstutis Povilaitis ir Jonas Gurskas, taip pat paskirtas administracijos direktorius Ričardas Pudževelis.

Mero patarėjo Edmundo Mališausko teigimu, 27 naujosios Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai, tarp jų – ir meras, prisiekė gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją bei įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas, susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus.

ELTA primena, jog pirmojo naujos kadencijos Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdžio išvakarėse rajono socialdemokratai, taryboje turintys 15 mandatų, sudarė koalicijos sutartį su Darbo partija, kuriai taryboje atstovaus du politikai. Meras kalbėjo, kad po rinkimų buvo kreiptasi į visų politinių partijų atstovus, kviečiant dirbti valdančiojoje daugumoje, tačiau prisijungė tik Darbo partija.

Posėdyje perskaitytas trijų politinių jėgų atstovų pareiškimas apie darbą opozicijoje. Pareiškimą pasirašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (5), Liberalų sąjūdžio (3) bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (2) atstovai.

Kadangi pagrindinė valdančioji politinė jėga – socialdemokratai – nepasikeitė, esminių aukščiausių rajono vadovų postų perskirstymo neįvyko. Užimti pirmojo vicemero postą pasiūlytas iki šiol savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs Kęstutis Povilaitis.

Už jį balsavo 17 tarybos narių. Šiose pareigose K. Povilaitis pakeitė politikos senbuvį, daug metų įvairias vadovaujančias pareigas ėjusį Petrą Mikelionį, kuris vadovaus Socialdemokratų frakcijai.

Kitu mero pavaduotoju pasiūlytas keturias kadencijas tarybos nariu dirbęs Jonas Gurskas. Jis pelnė ne tik valdančiosios daugumos simpatijas – už šį politiką balsavo 22, prieš – 5 tarybos nariai.

Ričardas Pudževelis, iki šiol ėjęs savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, jose liks ir toliau. Už tai balsavo 18 tarybos narių.

„Liaudies išmintis sako, kad senas arklys vagos negadina, – šią R. Pudževelio prisistatymo dalį palydėjo susirinkusiųjų juokas. – Džiaugiuosi, kad man teko dirbti vienoje geriausių savivaldos komandų Lietuvoje. Žinome, ko nori Kauno rajono gyventojai: geresnių kelių, dviračių takų, vaikų darželių, parkų, saugesnės aplinkos. Sieksime tai padaryti, įgyvendindami Kauno rajono strateginį planą“.

V. Makūnas mero pareigas eis trečią kadenciją iš eilės. Pasak mero, regiono gyventojams būdingas verslumas, tradicijų puoselėjimas, solidarumas ir neapsimestinis patriotizmas.

„Jiems įsipareigoti yra didžiulė atsakomybė. Aš prisiimu šią atsakomybę ir tikiu, kad man pavyks dorai tarnauti visiems: jaunimui ir senjorams, dirbantiems ir atsidūrusiems atskirtyje, įvairių pažiūrų bei tikėjimų, visų socialinių grupių žmonėms.

Savo darbais Kauno rajonas išsikovojo veržlios ir jaunatviškos savivaldybės įvaizdį. Mes privalome jį stiprinti ir siekti, kad tai būtų tvirtą tradicijų pamatą išsaugojusi, bet tuo pat metu laisva, atvira ir šiuolaikinė savivaldybė. Turime stiprinti ūkį, kultūrą, švietimą. Telkti bendruomenes, mažinti socialinę atskirtį“, – būsimų darbų sritis vardijo V. Makūnas, pakvietęs naująją savivaldybės tarybą susitelkti bendriems siekiams, žvelgti į priekį, nesigręžiojant į praeitį.