„Šitas atvejis buvo dėmesio alkis, noras žmogui būti reikšmingu. Tokiu būdu jis gauna dėmesio, o kai žiniasklaida dar labiau aktualizuoja įvykį, faktiškai jis pasiekia savo tikslą ir kiti nestabilios psichikos žmonės randa kelią, kaip būti reikšmingu“, - laidoje „Žvilgsnis“ ketvirtadienį sakė I. Stankovičius.

Jis pabrėžia, kad absoliutaus saugumo nėra ir negali būti:

„Net ir didžiausi diktatoriai, kurie ypač daug lėšų skiria – jeigu politikas aktyvus ir būna viešumoje, absoliučiai apsaugoti negalima, dažniausiai naudojamasi prevencinėmis priemonėmis“, - kalbėjo I. Stankovičius.

Saugumo eksperto manymu, politikas, kuri yra viešas asmuo, aktyviai dalyvauja ir aštriai pasisako, visada turi tam tikrą riziką:

„Visada atsiras psichiškai nestabilių, tad skirti ypatingas lėšas tam, kad galėtume apsisaugoti, vargu ar verta. Yra tam tikra protinga rizika ir tą protingą riziką prisiimame“, - teigė jis.

Sulaikius vyrą prie Prezidentūros, paaiškėjo, kad lagamine buvo viso labo keli buteliai. 32 metų vyriškis uždarytas į areštinę, pareigūnai aiškinasi jo psichikos būklę.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.10 val.