Kaip DELFI sakė viena iš potencialių aiškiaregės klienčių, ji jau pasidomėjo, kiek gali kainuoti vizitas.

„Paskambinau susitikimus organizuojančiam Markui ir daugmaž sutarėme dėl susitikimo. Telefonu jis labai nenoriai kalbėjo apie pinigus. Sakė, kad neturintiems kaip atsilyginti, bet į bėdą papuolusiems žmonėms, Irina padeda ir už dyka. Žodžiu, 80 eurų už vizitą turėtų pakakti“, – pasidžiaugė vilnietė.

Ji pati ne kartą buvo pas būrėjus, nes tiki aukštesnių jėgų galia. Susitikti su šią savaitę atvykstančia I. Tarande moteris eis į viešbutį Vilniaus senamiestyje.

„Iriną žinau kaip šviesų, sąžiningą žmogų, kuris ne dėl pinigų padeda kitiems“, – tikino vilnietė, pridurdama, jog latvės galios jai abejonių nekelia, „tai, ką sugeba, ji pademonstravo per televiziją, kai dar buvo rodoma laida apie šamanus“.

Labiausiai rūpi, kaip seksis dukrai

Svarbiausias klausimas, kurį moteris užduos aiškiaregei – dukters ateitis. „Šiemet ji baigia mokyklą, todėl man rūpi sužinoti, ar teisingai pasirinko studijų kryptį, kaip seksis per egzaminus, ar verta jai išvažiuoti iš Lietuvos, kaip planuoja“, – vardijo vilnietė. Rūpi ir sava ateitis, kaip toliau klostysis karjera, gal verta iš esmės kažką keisti asmeniniame gyvenime.

Pristatoma, kaip unikalių gebėjimų turinti moteris, I. Tarande skelbiasi gydanti, ieškant pradingusių žmonių, išvalanti nuo juodosios energijos. Plačiai jos vizitas nereklamuojamas, tačiau socialiniuose tinkluose galima rasti informacijos apie „teikiamą pagalbą apsaugant nuo juodosios energijos, užkalbėjimų, prakeikimų, gydymą, namų, butų, įstaigų ir kitų patalpų išvalymą nuo blogos energijos, gerosios auros atstatymą“.

Taip pat minima, jog bioenergetikė teikia energetinę apsaugą verslui, padeda sėkmingai įgyvendinti ateities planus.

Psichologė: ko patys tikimės iš savęs ir savo ateities?

Birutė Jakubkaitė
„Kreiptis į aiškiaregius mus skatina nežinios baimė, abejonės dėl savo sprendimų ir jų pasekmių bei iš to kylantis noras garantijos, kad viskas bus gerai ir taip, kaip norime. Jei taip neatsitiks, tai gal bent pavyks apsisaugoti nuo didelių nelaimių ar sunkumų. Kita vertus, taip vengiame prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą, save, savo veiksmų pasekmes. Norime pasidalyti ja su žvaigždėmis, protėviais, likimu ar ta pačia aiškiarege, būrėja“, – DELFI komentavo psichologė dr. Birutė Jakubkaitė.

Psichologės žodžiais, pranašautoja tarsi tampa atsakinga už tai, ką mums pranašauja ir tai kiek primena norą gyventi lengvai, nededant per daug pastangų, pasikliaujant vien pranašyste.

„Vis dėlto, niekas gerai neišlaikys egzaminų, jei jiems nesiruoš. Kuo žmogui būti didele dalimi lemia jo gebėjimai ir polinkiai. Jie gali mums parodyti, kur galime jaustis stipriausi. Dar - realus tam tikrų sričių specialistų poreikis. Tuo irgi svarbu domėtis. Todėl dažnai tuos klausimus, kuriuos norime užduoti aiškiaregiams, pirmiausia turime užduoti sau patiems. Ko patys tikimės iš savęs ir savo ateities?“ – komentavo psichologė.

Klausimai apie pokyčius mūsų gyvenime (keisti karjerą, gyvenamą vietą, šalį ir pan.) juk nekyla šiaip sau. Dažnai iš to, kaip dabar gyvename, iš nepasitenkinimo ar nepakankamo pasitenkinimo dabartine situacija.

Pranašysčių pavojai

Kalbėdama apie galimus pranašysčių pavojus dr. B. Jakubkaitė visų pirma minėjo per menką rūpinimąsi savo gyvenimu ir sprendimais. Tikėtinas ir nusivylimas, jei pranašystė neišsipildo (ne paslaptis, kad būna ir taip) bei savigrauža dėl praleistų kitų galimybių, būrėjų kaltinimas.

„Gali būti, kad pranašystė suteiks nepagrįstų vilčių, kurios vėliau suteikia daugiau skausmo nei paguodos, nes yra per menkai susijusios su realybe. Kai kurie žmonės dėl savo būdo yra linkę itin lengvai prisirišti prie tų, kurie jiems gali pasakyti ar nurodyti, kaip gyventi, ir tada nori kuo daugiau gyvenime kylančių klausimų aptarti su aiškiaregiais, taip didėja jų nesavarankiškumas ir nerimas“, – pastebi specialistė. Tokiu atveju nusiraminama tik gavus antgamtinių jėgų patvirtinimą.

„Tiesa, apsilankymas pas rūpestingą ir išmintingą žmogų, kuris padrąsina ir paskatina rūpintis savo gyvenimu, gali suteikti ir tam tikrą palengvėjimą, nusiraminimą, didesnį pasitikėjimą daromais sprendimais. Tai gali sumažinti, pavyzdžiui, nerimą ruošiantis egzaminams ir daugiau dėmesio skirti užduotims, o ne baiminimuisi, kas ir kaip bus“, – sakė psichologė dr. B. Jakubkaitė.

„Pakeisti likimą“. Ką iš tiesų reiškia šie žodžiai?

Vienam iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonui Arnoldui Valkauskui aiškiaregių veikla kvepia šarlatanizmu ir pinigų traukimu.

Kaip yra sakęs A. Valkauskas, geriau vargšams paaukoti ir taip gerą darbą padaryti, negu eiti pas šamanus. „Per tokius susitikimus iškyla reali grėsmė. Esmė paprasta – kuo aš pasitikiu, kam dedikuoju savo tikėjimą, su tuo ir pasilieku. Čia aiškus paties pirmojo Dievo įsakymo pažeidimas: „Neturėk kitų dievų, tik mane vieną“. Atrodo, tik pasikalbėjai, bet patenki į piktosios dvasios įtaką. O čia juokų nebelieka“, – įspėjo praktikuojantis egzorcistas.

Kunigo žodžiais, „pakeisti likimą“ – labai charakteringa formuluotė, kuria naudojasi daug aiškiaregiais prisistatančių žmonių.

„Teiginiai, kad gali koreguoti likimą, išduoda maginį mastymą ir Dievo galių prisiėmimą. Toks žmogus prisiima aukštesnę rolę, nors iš tiesų niekas negali keisti ateities, nes jis priklauso tik vienam Dievui“, – pabrėžė A. Valkauskas.

DELFI pašnekovui suprantamas žmogiškas noras „susitvarkyti gyvenimą“ ir pinigai, atrodo, mažiausia kaina, kurią už tai gali atiduoti: „Nei pastangų, nei įsipareigojimų. Ima kažkas tau ir už pinigus sureguliuoja likimą – lieka sėkmingai gyventi. Įsivaizduojate, kokia didžiulė pagunda!”

Pavasarį – apgultis

Kaip DELFI patvirtino telefonu kalbintos būrimo salonų darbuotojos, pavasarį norinčių sužinoti savo ateitį – antplūdis. Gal net daugiau žmonių kreipiasi, nei metų sandūroje, mat artėja brandos egzaminai, baigiamieji universitetuose, poros planuoja vestuves ir patys žmonės ar jų artimieji nori sužinoti, kaip seksis, klausia, ar jų pasirinkimai teisingi ir ką daryti, jei gyvenimas nesiklosto, kaip norėtųsi.

Burtininkų paslaugomis naudojasi bei okultiniais mokymais seka ne tik netikintys žmonės, bet ir nemažai katalikų. Į tai specialiame laiške buvo atkreipę dėmesį vyskupai. „Domėjimasis tamsiųjų jėgų veikimu – didžiai pavojingas, o tiek antgamtinių galių prisiskyrimas sau, tiek lengvatikystė, naudojimasis magų „paslaugomis“ yra sunki nuodėmė“, – pabrėžė ganytojai.

Net tuomet, kai magija, horoskopais, amuletais ar feng šui užsiimama vien dėl pramogos, vyskupų teigimu, žmogui kyla rimtas pavojus, nes tie dalykai tampa artimi, svarbūs, įsitvirtina ir sieloje, ir pasąmonėje.