„Mane informavo, kad kreipėsi į Policijos departamentą“, - BNS pirmadienį sakė K.Jucevičius.

Jis teigė kol kas neapsisprendęs, ar sutiks su tokiu siūlymu.

FNTT vadas sako, jog tyrimas gali būti neobjektyvus, nes vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis anksčiau ėjo policijos generalinio komisaro pareigas.

„Jau buvo net pačios VRM pozicija, kad tai turėtų atlikti nepriklausoma įstaiga. Nebent jie dabar keičia nuomonę“, - kalbėjo K. Jucevičius.

S.Skvernelis nemato pagrindo abejoti policijos objektyvumu 

Vidaus reikalų ministras, buvęs policijos vadovas Saulius Skvernelis sako neturintis pagrindo abejoti policijos kompetencija ir objektyvumu poligrafu tiriant Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovą Kęstutį Jucevičių.

„Neturime pagrindo abejoti policijos kompetencija ir objektyvumu“, - BNS pirmadienį sakė S. Skvernelis.

„Aišku, norėtųsi, kad tą patikrinimą padarytų ne Vidaus reikalų sistemos įstaiga, bet Krašto apsaugos ministerija atsisakė tą daryti“, - pridūrė jis.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis BNS patvirtino žinantis apie VRM sprendimą tyrimą poligrafu atlikti policijoje, tačiau, pasak jo, oficialaus prašymo departamentas dar nėra sulaukęs.

R.Matonio teigimu, tyrimą poligrafu policijoje gali atlikti departamento Imuniteto valdyba arba Kriminalistinių tyrimų centras.

Vidaus reikalų ministerijos generalinė inspekcija tyrimą dėl FNTT direktoriaus K.Jucevičiaus patikimumo atlieka ministro Sauliaus Skvernelio įsakymu. K.Jucevičius yra kreipęsis į teismą, prašydamas šį ministro įsakymą panaikinti.

Posėdis Vilniaus apygardos administraciniame teisme paskirtas gegužės 27 dieną, BNS pranešė teismo tarnautojai.

Kovo pabaigoje pranešta, kad FNTT vadovui buvo pasiūlyta pasitikrinti poligrafu, vadinamuoju melo detektoriumi. K.Jucevičius BNS sakė sutikęs su patikrinimu poligrafu, nors teigė abejojantis jo teisėtumu. Jis prašė Generalinės prokuratūros pradėti ikiteisminį tyrimą dėl S.Skvernelio piktnaudžiavimo tarnyba, tačiau pastaroji tyrimą pradėti atsisakė.

Siekiant objektyvaus tyrimo, tyrimą poligrafu nuspręsta atlikti Antrajame operatyvinių tarnybų departamente (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos, tačiau AOTD atsisakė tikrinti FNTT vadą, argumentuodama, jog jis nėra krašto apsaugos sistemos darbuotojas.

Abejonių dėl FNTT vadovo kilo, kai buvo paviešinta informacija apie galimą korupciją. FNTT direktorius K.Jucevičius buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje.

Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau pernai spalį šis tyrimas nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs. Be to, prokuratūra FNTT vadovą ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo. Pačioje tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.