„Tai, ką vakar girdėjote, šiandien yra patvirtinta. Frakcija priėmė sprendimą keisti komitetus, aš sutikau“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė B.Bradauskas.

„Biudžeto komitete man gaila kai kuriuos darbus palikti, bet susidarė tokia opinija“, - pridūrė komiteto vadovas.

Ekonomikos komitetui vadovauja „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis. Jis anksčiau BNS patvirtino tokiai rokiruotei neprieštaraujantis.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis ketvirtadienį BNS sakė, kad oficialus sprendimas dėl komitetų vadovų sukeitimo kol kas nepriimtas.

Socialdemokratų frakcijos vadovė Irena Šiaulienė sakė, kad B.Bradauskas pats išreiškė norą tapti Ekonomikos komiteto pirmininku. Pasak jos, dėl šių mainų įvyks ir socialdemokratams priklausančių postų kvotų peržiūra.

„Tai buvo jo (B.Bradausko - BNS) pageidavimas eiti į konkrečią veiklos sferą. Kiti komitetų pirmininkai nenorėjo eiti į Biudžeto komitetą“, - BNS teigė I.Šiaulienė, paklausta, kodėl jam neatiduotas kito pagal koalicijos susitarimą socialdemokratams priklausančio komiteto vadovo postas.

I.Šiaulienė nemano, kad Biudžeto ir Ekonomikos komitetų vadovų mainai turės įtakos paskutinio prieš Seimo rinkimus valstybės biudžeto svarstymui.

„Finansų ministras - mūsų ir premjeras - mūsų, tai kažkokio nuvairavimo neturėtų būti“, - teigė frakcijos seniūnė.

I.Šiaulienė informavo, kad dabar prasidės diskusijos dėl socialdemokratams priklausančių postų kvotos revizija.

„Reikia peržiūrėti, nes ne visur pildomos kvotos komitetuose. Bus tiesiog beveik generalinis persistumdymas - komitetų narių patikslinimas, nes kai kur yra viršytos kvotos, kai kur trūksta - nebėra proporcinio atstovavimo normos išlaikytos. Kitą savaitę planuojam pradėti dėl komitetų sutvarkymo“, - teigė I.Šiaulienė.

B.Bradauskas atsistatydina iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko posto, nes jo sūnus Dainoras Bradauskas laimėjo konkursą vadovauti Valstybinės mokesčių inspekcijai.