Drauge teistas bendrovės „Hidruonis“ direktorius Arvydas Kiškis nuteistas vienerių metų ir penkių mėnesių realia laisvės atėmimo bausme.

D.Kuklierienė kol kas palikta laisvėje, nes galioja kitoje byloje jai skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimo neišvykti, BNS informavo Šiaulių apygardos teisme.

Be to, paliktas laikinas nuosavybės apribojimas į 57 tūkst. eurų turtą. Jeigu šis teismo nuosprendis įsiteisės, minėtas turtas bus konfiskuotas valstybės naudai.

Viešbučio savininkė išteisinta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Prokurorai dviejų bendrovių vadovus - viešbučio „Romantic“ savininkę D. Kuklierienę ir bendrovės „Hidruonis“ direktorių A. Kiškį - kaltino didelės vertės turto pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumentų klastojimu, jų panaudojimu, sukčiavimu ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtariama, kad užpernai vasarą Panevėžyje registruotos bendrovės generalinė direktorė D. Kuklierienė, susitarusi su kitos bendrovės, kuri registruota Klaipėdoje, vadovu, gavo sąskaitą už tariamus vieno viešbučio remonto darbus, statybos subrangos sutartį, pažymą apie neva atliktus statybos bei remonto darbus ir kitus suklastotus dokumentus, kurie buvo įtraukti į abiejų bendrovių apskaitą.

Prokurorų manymu, tyrimo metu gauti duomenys rodo, kad bendrovės generalinė direktorė, būdama ir viešbučio akcininkė, su kitos bendrovės vadovo pagalba galėjo pasisavinti didelės vertės turtą - 213 tūkst. litų (61 tūkst. eurų).

Ši baudžiamoji byla buvo išskirta į savarankišką iš itin didelės aprėpties rezonansinio ikiteisminio tyrimo, kuris pradėtas kilus įtarimams dėl 2010 metais Lietuvos krepšinio federacijos ir Panevėžio miesto savivaldybės pasirašytos daugiau kaip 2 mln. litų vertės sutarties dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugų.