Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas iš dalies šią informaciją patvirtino, rašo naujienų portalas lrytas.lt.

„Iš Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento darbuotojų buvo gauta informacija, kad tuo traukiniu vyksta daug jaunų, šaukiamojo amžiaus vaikinų. Dėl to buvo sustiprintos pajėgos. Mūsų pareigūnai patikrino traukinį, bet visi keleiviai turi galiojančius dokumentus, vizas. Mes jiems priekaištų neturime, nepraleisti per mūsų teritoriją negalime“, – sakė R. Pukinskas.

Vilniaus stotyje sustojusį traukinį stebėjo Vilniaus policijos ir pasieniečių pareigūnai. Sąstatas vėl buvo patikrintas, nieko įtartino nepastebėta. Iš Vilniaus į Karaliaučių traukinys išvyko pagal grafiką.
Rusija antradienį paskelbė ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties patikrinimą kai kuriuose šalies regionuose, įskaitant Karaliaučių, į kurį per pratybas perkelta naikintuvų, bombonešių ir raketų kompleksų „Iskander“.

J. Olekas: buvo signalų apie „žalius žmogeliukus“

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas žurnalistams Seime patvirtino, jog buvo gautas signalas apie galimą didelio kiekio Rusijos karių gabenimą. Vis dėlto informacija esą nepasitvirtino.

„Važiavo, mūsų žiniomis, jūrininkų mokyklos studentai. Ir jie pravažiavo“, - sakė J. Olekas.

Paklaustas, dėl ko buvo imtasi specialių saugumo priemonių, ministras teigė, jog tai buvo atsargumo priemonė. „Kad nevažiuotų kiti“, - sakė J. Olekas.

Pasak jo, „buvo gautas signalas“ apie didelį kiekį traukiniu važiavusių Rusijos jaunuolių. „Galėjo būti įtarimas, kad galbūt važiuos ir kariai. Tokiu atveju, traukinys sustabdomas, išlaipinami ir grąžinami. Tokių atvejų yra pasitaikę. Bet šį kartą važiavo jūreivių mokyklos studentai. Tai jie buvo praleisti“, - teigė J. Olekas.