Konservatorė įgėlė V. Grubliauskui dėl politiniams partneriams esą dalijamų kėdžių. Konkrečiai – dėl postų, kuriuos Klaipėdoje užima Rusų aljanso nariai. „Tiek turgaus vadovo, tiek autobusų parko“, - sakė A. Bilotaitė.

„Tie postai yra padalinami už tai, kad žmonės ateina (į koaliciją – DELFI). (…) Tą politinę kultūrą tikrai reikėtų keisti“, - pridūrė ji.

Liberalas V. Grubliauskas į oponentės kaltinimus dėl „lesyklėlių“ dalijimo pirmiausiai atsikirto partiniais simboliais.

„Kadangi konservatorių simbolis yra kregždutė, matyt, todėl tokie jautrūs – ir užuominos apie „lesyklėles“, - sakė perrinkimo siekiantis meras.

Autobusų parko direktorė, anot jo, dirba toli gražu ne pirmus metus – ir kur kas ilgiau nei jis eina mero pareigas. Tiesa, dėl turgaus vadovo liberalas atsikirto ne taip stipriai.

„Apie turgų – jo direktoriumi tapo Viačeslavas Karmanovas. (…) Tikrai ne pagal priklausomybę kalbinei grupei“, - sakė V. Grubliauskas.

Pasak jo, Rusų aljanso narys V. Karmanovas turgaus vadovu tapo po konkurso, kuriame jokių pažeidimų nenustatyta.

A. Bilotaitė taip pat apkaltino Liberalų Sąjūdžio kandidatą už administracinių resursų naudojimą ne pagal paskirtį, o pačiai A. Bilotaitei kliuvo už tai, kad reklamines rinkimų mašinas statė pažeisdama eismo taisykles.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Klaipėdos mieste turime džiazo festivalį. Labai puiku, kad propaguojame šią kultūrą, tačiau, pavyzdys, dabar, prieš rinkimus buvo pristatymas džiazo festivalio, kuris vyks vasarą. Tai vėl galima traktuoti kaip tam tikrą naudojimą savo resursų“, - „Žinių radijo“ laidoje „Klaipėdos ringas“ ketvirtadienį sakė A. Bilotaitė.

V. Grubliauskas sakė apgailestaujantis, kad kažką nervina džiazas. „Klaipėdoje yra ir operinės, ir simfoninės muzikos festivaliai. Jie paprašo ir gauna (pinigų – red.). Kalbant dėl viešų susitikimų, tą, ką jūs minite administraciniais resursais, kažkas matosi ar girdisi, tai būtent ir yra proga, netgi ir sakyčiau yra rubrika viename iš dienraščių „Klausk valdžios drąsiai“ – tam, kad užduotų klausimus ir atsakytų. Tai yra ėjimas ir tiesioginis bendravimas su visuomene, kuris po to apsukamas tarsi vėlgi čia resursas, kuris naudojamas ne pagal paskirtį“,- kalbėjo V. Grubliauskas.

Paskambinusi į radiją klausytoja pasipiktino, kad rinkimų kampanijos metu A. Bilotaitės automobilis buvo matomas pastatytas pažeidžiant kelių eismo taisykles.

„Rinkimų kampanijos metus išsinuomojome „smartukus“ – tikrai kukli mašinytė – mes ją apklijavome tam tikra reklama ir ji važinėjo po Klaipėdą – tai gerokai pigiau nei tie didžiuliai stendai. (...) Klausimas dėl eismo taisyklių pažeidimo – kiek buvo atvejų, kai tave sustabdo arba tu palieki automobilį netinkamoje vietoje ir kažkaip yra išviešinama, visais atvejais aš gaudavau pranešimą iš Kelių policijos, turėdavau susimokėti baudą, tą ir padarydavau“, - kalbėjo A. Bilotaitė, pridurdama, kad šįkart jokio pranešimo iš Kelių policijos negavusi.

Politikė pasistengė įgelti ir dabartiniam merui: „Į mane kreipėsi žmonės, kurie sakė, kad ir pats meras karts nuo karto pravažiuoja ir prieš plytą, ir pažeidžia Kelių eismo taisykles.“

V. Grubliauskas nurodė, kad socialiniame tinkle yra nuotraukos, kur A. Bilotaitės automobilis pastatytas pažeidžiant kelių eismo taisykles. Pats jis atrėmė oponentės kaltinimus: „Gyvenime neatsimenu, kad būčiau važiavęs (per „plytą“ – red.), bet vaizduotė yra stipresnė už bet kokią realybę, tai čia pirmyn vaizduotei.“ Taip pat V. Grubliauskas nurodė, kad greitį kartais viršija 5-7 kilometrais.

Antrasis merų rinkimų turas vyks kovo 15 d. Pirmajame ture daugiausiai balsų pelnė V. Grubliauskas, A. Bilotaitė jo varžove antrajame rinkimų rate tapo aplenkusi Rusų aljanso kandidatę, parlamentarę Iriną Rozovą.