Nuspręsta, kad rinkimai čia vyks iš naujo, juos numatoma surengti birželio 7 dieną.

Trakuose aiškinamasi dėl šimtų išankstinio balsavimo vokų pažeidimo, be to, tiriami galimi papirkimo atvejai.

VRK narys Rokas Stabingis posėdyje sakė, kad bent 444 vokai su iš anksto balsavusių rinkėjų biuleteniais buvo atplėšti ir vėl užklijuoti. Tuo metu VRK narė Svetlana Misevičienė teigė, kad, iš teisėsaugos gautais duomenimis, Trakuose papirkti galėjo būti 900 - 1000 ar daugiau asmenų. VRK turimais duomenimis, teisėsauga šiuo metu vykdo penkis ikiteisminius tyrimus dėl pažeidimų per rinkimus Trakuose.

DELFI primena, kad balsų pirkimo organizavimu įtariami šeši Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatai.

VRK yra patenkinusi prokuratūros prašymą panaikinti panaikinti Andrejaus Prokofjevo, Inesos Kurpiuvienės, Michailo Černiavskio, Zofijos Abeciūnienės, Artūro Lebedevo ir Vidmanto Gaiduko teisinę neliečiamybę.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius penktadienį per VRK posėdį sakė, kad šių politikų namuose, automobiliuose, kitur atliktos kratos, rasta „įvairios įdomios informacijos“. Tarp jos - išankstinio balsavimo lapelių su informacija apie rinkėjus, įvairių užrašų.

Jis sakė, kad kriminalinės žvalgybos metu buvo užfiksuoti pokalbiai, trumposios žinutės tarp visų išvardytų asmenų, kuriose, jo, kaip prokuroro nuomone, užfiksuotos aplinkybės leidžia įtarti, kad buvo kalbama ir tariamasi dėl balsų pirkimo.