Penktadienį skubiai buvo sušaukta policijos taryba, kurią sudaro visų apskričių policijos komisariatų, kai kurių teritorinių policijos komisariatų ir Policijos departamento tarnybų vadovai, pranešė Policijos departamentas.

Tarybos nariams pritarus, siekiant objektyviai išnagrinėti žiniasklaidoje pasirodžiusius faktus, policijos generalinio komisaro įsakymu E.Kaliačius tarnybinio patikrinimo laikotarpiui nušalintas nuo pareigų, o Vilniaus m. VPK viršininko pareigas pavesta vykdyti Vilniaus m. VPK viršininko pavaduotojui Sigitui Mecelicai.

Trečiadienį Lietuvos televizijos laida "Panorama" informavo, jog aplinkosaugininkai tiria, ar E.Kaliačiui ir jo sūnui Andriui priklausančiame sklype vykdomos savavališkos statybos.

E.Kaliačius taip pat teisiasi su bendrovės "Status" akcininkais, kurie tvirtina buvę apšmeižti, kai šis pareigūnas per spaudos konferenciją apie žemės sklypų aferas bendrovę susiejo su nusikalstamojo pasaulio atstovais.

Interviu penktadienį Lietuvos radijui E.Kaliačius teigė kol kas neketinąs atsistatydinti.

Pasak dienraščio "Respublika", E.Kaliačius ginasi, kad užsiima savavališkomis statybomis Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijos Kūlių kaime ir žaloja gamtą, ir visą kaltę verčia sūnui Andriui, kuriam esą savo sklypą išnuomojęs šį balandį.

A.Kaliačius "Respublikai" sakė, jog jei reikės mokėti baudą - sumokės, o jei teks griauti tai, kas pastatyta ant tvenkinio kranto, - nugriaus.

Žiniasklaida teigia, kad Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai jau konstatavo, kad vykstant statyboms E.Kaliačiaus žemėje pažeista vandens telkinio apsauginė zona. Gelžbetoninis statinys, šeimininko vadinamas "laikina tvora", yra per arti kranto, statant jį buvo nuardytas šlaitas, iškirsta medžių.

Tuo tarpu Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga stojo ginti sostinės policijos vadovo. Jau pirmadienį ši profesinė sąjunga ketina surengti delegatų suvažiavimą ir pareikšti oficialią paramą E.Kaliačiui.

Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga vienija per keturis šimtus Vilniaus miesto Vyriausiajame policijos komisariate dirbančių pareigūnų.

Minėta profesinė sąjunga teigia atsiribojanti nuo spaudoje pasirodžiusios informacijos dėl pareigūnų maišto Vilniaus policijoje. "Respublikos" dienraščio teigimu, keletas į redakciją atėjusių sostinės policijos pareigūnų ketvirtadienį žurnalistams pasakojo apie ketinimus reikšti nepasitikėjimą E.Kaliačiumi, įklimpusiu į sodybos skandalą.

"Pavienės iniciatyvos kelti sumaištį galėtų reikšti tik atskirų pareigūnų įtraukimą į pastarojo meto intrigas, susijusias su Vilniaus policijos vadovo veikla. Tai nėra reiškinys" - penktadienį išplatintame pranešime teigia profesinės sąjungos pirmininkas Vytautas Lamauskas.