Tokį sprendimą reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusius garso įrašus antradienį priėmė Lietuvos socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisija.

„Etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą pareikšti J. Krasnickui papeikimą už elgesį, žeminantį partijos vardą. Tai yra už tuos žodžius, kuriuos jis pasakė tuose įrašuose, net jei tai būtų sumontuota iš atskirų žodžių. Komisija priėmė šitą sprendimą vieningai“, - komisijos sprendimą žurnalistams socialdemokratų būstinėje Vilniuje pranešė komisijos pirmininkė Ona Balevičiūtė.

Ji teigė, kad J. Krasnicko elgesys bus dar kartą svarstomas, „kai bus pateikti kompetetingų teisėsaugos institucijų atsakymai dėl įrašų sumontavimo ar nesumontavimo“.

O. Balevičiūtė sako esą papeikimas partijoje reiškia daug.

„Papeikimas partijoje reiškia daug, jeigu būtų rinkimai arba ataskaitinis rinkiminis susirinkimas, tai jis negalėtų pretenduoti į renkamus partijos organus, negalėtų dalyvauti rinkimuose. Šiuose rinkimuose J. Krasnickas dalyvaus ir galutinė bus rinkėjų valia, ar jis taps tarybos nariu, ar meru. Nes jau dabar atšaukti to negalime dėl techninių priežasčių, bet tokio vertinimo iš tikrųjų reikėjo“, - kalbėjo ji.

Pats Alytaus meras po posėdžio sakė jame dar kartą paaiškinęs, jog įrašai yra sumontuoti.

„Tą patį pakartojau, ką ir vadovybei esu sakęs, kad tai yra montažas. Iš pirmo būna pusantros minutės, po to šešios, o dar sako, kad turi pusantros valandos. Aišku, kad tai yra sumontuota ne iš vieno pašnekesio“, - žurnalistams sakė J. Krasnickas.

Taip pat J. Krasnickas sakė, kad pačiam palikti partijos minčių nekilo.

„Nekilo, nes nesijaučiu nieko blogo padaręs. Taip, pridariau problemų, bet jei didžiausias nusikaltimas Lietuvoje yra nusikeikti, o būti korumpuotam, vogti - tai ne nusikaltimas, tai aš nesuprantu“, - teigė jis.

Prieš keletą savaičių buvo paviešintas garso įrašas, kuriame girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, - girdėti įraše kalbantis vyras.

Socialdemokratas J.Krasnickas neneigė, kad įraše girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

J.Krasnickas dėl abiejų atvejų kreipėsi į teisėsaugą. Jis teigia tapęs šmeižto auka.

Be to, penktadienį prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo paties Alytaus mero piktnaudžiavimo, nes, kaip teigia buvusi Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė, viename įraše girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką.

Šis socialdemokratas kovo 1 dieną dalyvaus tiesioginiuose Alytaus mero rinkimuose.