„Tai būtų siekis vėl priminti Rusijai įsipareigojimus, kurie buvo pasiekti Minske, kad ir kokie jie būtų nenaudingi Ukrainai. Po tų ilgų derybų Minske ir Merkel (Vokietijos kanclerė Angela Merkel – red.), ir Hollande‘as (Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as – red.) pamatė, kad su Rusija galima kalbėti apie daug ką, bet jei ji įsipareigojimų nevykdo, vadinasi, reikia spausti“, - laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė. G. Česnakas.

Pasak jo, trečiadienio pokalbio metu bus keliami sankcijų klausimai, reikalavimai sustabdyti procesus Ukrainoje, iš Rusijos pusės galbūt bus kaltinama, kad ukrainiečiai nesilaiko paliaubų susitarimų.

„Apie ginkluotės susitarimą gali prabilti Angela Merkel dėl, sakykim, savo agento tarp Rusijos ir JAV pozicijos, jeigu nebus laikomasi susitarimo. Ukraina patiria didelį spaudimą, ji nori šitą greičiau užbaigti, bet kita pusė to nepripažįsta, tad Ukraina visais įmanomais būdais ieško sąjungininkų, jų paramos, kad tik galėtų šitą situaciją kaip įmanoma greičiau suvaldyti“, - kalbėjo politologas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.