Miunchene metu taip pat numatomas dvišalis prezidentės susitikimas su JAV viceprezidentu Joe Bidenu.

„Tai kasmetinė viena didžiausių saugumo konferencijų pasaulyje, ji vyksta 51 kartą, ir tai yra tas formatas, kuriame galima išsakyti nuomonę, ir ją girdės per visą pasaulį. Vyksta daug dvišalių susitikimų, daugiašalių, ir išties Miuncheno konferencija yra visiems svarbi. Tai, kad aš esu viena iš pranešėjų, rodo, kad Lietuvos balsas yra girdimas Europos saugumo klausimais“, – LRT radijui prieš susitikimą sakė D.Grybauskaitė.

Konferencijoje bus kalbama apie Europos Sąjungos ir NATO vaidmenį sprendžiant Europai kylančius saugumo iššūkius. Didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas karui Rytų Ukrainoje ir kovai su „Islamo valstybės“ grupuote, kuri įsitvirtino didelėse teritorijose Sirijoje ir Irake.

Kasmet Bavarijos sostinėje Miunchene vykstanti konferencija yra viena didžiausių ir svarbiausių saugumo konferencijų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)