Iki šiol savivaldos politikoje plačiai nesireiškusios partijos vedlys tam tikrą gan artimą sąryšį su Kauno miesto savivaldybe yra turėjęs - prieš kurį laiką dirbo joje vairuotoju. Anot Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovo Zenono Vaigausko, J. Murauskas iš rinkimų kovos pašalintas dėl to, kad nuslėpė savo teistumą.

Žiniasklaidos teigimu, 1987 metais J. Murauskas buvo teistas už kyšio ėmimą, tačiau dabar tvirtina, kad kaltas nesijautė nei tada, nei šiuo metu, kadangi, anot jo, kaltinimas buvo provokacija. Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą jis pasirengęs skųsti teisme.

Varžytis dėl Kauno miesto mero kėdės būsimuose savivaldybių tarybų rinkimuose lieka užregistruota 15 kandidatų, primena ELTA. Tarp jų - du dabartiniai Lietuvos Respublikos Seimo nariai: socialdemokratė Orinta Leiputė ir Darbo partijos atstovas Vydas Gedvilas, dabartinis meras konservatorius Andrius Kupčinskas bei du buvę Kauno merai - Lietuvos liberalų sąjūdžio deleguotas Rimantas Mikaitis ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) - Erikas Tamašauskas.

Pirmąją ateinančio pavasario dieną vyksiančiuose rinkimuose Lietuvoje pirmą kartą savivaldybių merai bus renkami tiesiogiai.