„Vakarų ekspresas“ rašo, kad dar praėjusią savaitę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas išplatino pranešimą, kuriuo visas uostamiesčio politines jėgas kvietė „garbingai ir sąžiningai dalyvauti kovo 1-ąją vyksiančiuose tiesioginiuose mero ir Savivaldybės tarybos narių rinkimuose bei pasirašyti šį įsipareigojimą įtvirtinančią Sąžiningo dalyvavimo rinkimuose deklaraciją“.

Tačiau toks raginimas, matyt, nepatiko ar netiko daliai likusių kandidatų ir jie, tvirtindami, kad „į kovą negarbingai pasitelkiama ir tarnybinė padėtis“, nusprendė pasirašyti kitą deklaraciją dėl sąžiningos rinkimų kovos.

Tai padarė aštuoni iš dvylikos kandidatų bei vienos politinės partijos, nekėlusios kandidato, atstovas. Jų teigimu, tokį žingsnį paskatino esą nesąžininga V. Grubliausko rinkiminė kampanija. Kandidatai taip įvardijo jo pasirodymą laidoje „Lietuvos supermiestas“ bei žurnalo „Veidas“ rinkimus, kuriuose V. Grubliauską pripažinus geriausiu šalies metų meru jo nuotrauka buvo išspausdinta ant žurnalo viršelio.

Taip pat buvo užuominų, kad dalis kandidatų dėl galimų pažeidimų ketina kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją.