Susitikimo tikslas - informuoti VGTRK atstovus apie komisijos nustatytus įstatymo pažeidimus ir pareikalauti, kad šioje televizijos programoje nebūtų skleidžiama įstatymu draudžiama informacija.

Susitikimo metu komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas pabrėžė, kad komisija siekia, jog informacija, ypač naujienų laidos, Lietuvos teritorijoje būtų pateikiamos laikantis nešališkumo principų bei Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimų.

Komisija pareikalavo, kad VGTRK užtikrintų, jog nuo šiol programa atitiks visus jai galiojančius teisės aktų reikalavimus ir ateityje jų nebepažeidinės.

VGTRK atstovai išsakė savo nuomonę dėl komisijos pretenzijų, patikino komisiją, kad jiems rūpi, jog Lietuvai skirta jų programa nenusižengtų įstatymams ir pažadėjo perduoti visus komisijos reikalavimus savo vadovybei bei artimiausiu metu raštu atsakyti į komisijos reikalavimus bei išsakytas pastabas.

Sausio 7 d. LRTK, gavusi nepriklausomų ekspertų išvadas anksčiau pradėto tyrimo, svarstė nuobaudų taikymo galimybę dėl programų "NTV Mir Lithuania" ir "RTR Planeta" retransliuotų laidų (šių programų atskirų laidų retransliavimą komisija buvo sustabdžiusi 3 mėn. praėjusių metų pavasarį). Nuspręsta pradėti derybas su pakartotinius pažeidimus padariusiais kanalais, primena ELTA.

Šį kartą analizuotoje programos "RTR Planeta" laidoje "Šeštadienio žinios" (transliuota 2014 m. lapkričio 15 d.) ir "NTV Mir Lithuania" laidoje "Šiandien" (transliuota 2014 m. lapkričio 23 d.) buvo užfiksuota daugybė žurnalistinės etikos pažeidimų - nesilaikoma žurnalistinio darbo objektyvumo principų, pateikiamas vienašališkas požiūris, įrodymais nepagrįsta informacija, sąmoningai konstruojamas šališkas situacijos kontekstas bei vertinimai, skleidžiamas propagandinis turinys. Taip pat laidose nustatyti Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio, kuriame įvardijama neskelbtina informacija, pažeidimai - kurstomas karas ir neapykanta, tyčiojamasi, kurstoma smurtauti, platinama dezinformacija bei šmeižianti ir įžeidžianti žmogaus orumą informacija.