Tokią poziciją jis išdėstė Vilniuje, intelektualų forume, į kurį atvyko kaip reta gausus Rusijos opozicijos desantas.

Savo kalbą C. Bildtas pradėjo nuo Ukrainos ir raginimų nepamiršti, kad šalis tebėra draskoma ir joje toliau liejasi kraujas.

„Ukrainos likimas nulems Rusijos ateitį ir turės didelę įtaką visos Europos ateičiai“, - prognozavo C. Bildtas.

Netrukus jis įgėlė ir V. Putinui. Buvusio Švedijos diplomatijos šefo nuomone, Rusijos prezidentas yra pats geriausiais Rusijos silpninimo politikos architektas.

„Galime aptarinėti Rusijos silpninimo politiką, bet nemanau, kad galime ką nors padaryti geriau nei pats ponas V. Putinas“, - ironizavo diplomatas.

Pasak jo, Rusija atvirai demonstruoja revizionistinę ir agresyvią politiką. Esą svarbu palaikyti ryšį su Rusijos visuomene ir neleisti jai pasinerti į kontroliuojamos informacijos srautą.

Jis pabrėžia, kad Ukrainai reikalinga visa įmanoma parama, įskaitant finansinę. Esą Ukraina Europos Sąjungai (ES) kur kas svarbesnė nei Graikija, kuriai kažkodėl tenka daugiau dėmesio.

„Demokratijos lopšys, graži šalis, saulėta. Bet Ukraina – visiškai kitas svarbos laipsnis“, - ES prioritetų formuotojams įgėlė C. Bildtas.

L. Ševcova: Vakarų lyderiai praktikuoja sadomazochizmą

Analitikė Lilija Ševcova teigė neabejojanti, kad V. Putino režimas ilgai netvers.

„Sistema šlubuoja kapinių link“, - sakė L. Ševcova.

Anot jos, sistemai galima taikyti kosmetiką, „plastinę chirurgiją ar botuliną“ – bet tai nieko nepakeis.

Tiesa, analitikė smerkia Vakarų šalių lyderius, kurie pasisako už sankcijų švelninimą ir kitaip demonstruoja palankumą Kremliui.

„O tai galingi žmonės, galingi lyderiai. (…) Tiek daug šalių remia prisitaikėlišką liniją. Tai savotiškas sadomazochizmas“, - ironizavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)