Suvažiavimo delegatus pasveikino daugumos Lietuvos partijų lyderiai, užsienio svečiai.

Prezidentas Valdas Adamkus savo sveikinime, kurį perskaitė prezidento patarėjas Darius Gudelis, akcentavo, kad socialdemokratai privalo užtikrinti, kad darniai dirbtų Seimas ir Vyriausybė, kad efektyviai ir skaidriai būtų naudojama Europos Sąjungos parama.

Naujosios sąjungos lyderis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas išreiškė viltį, kad, nepaisant to, kad opozicija stengiasi nuolat įkalti vinį į valdančiąją koaliciją, ji išliks kaip "gražiai muzikuojantis kvartetas".

Valdančiosios Socialdemokratų partijos suvažiavimą pasveikino koalicijos partneriai - Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė Kazimira Prunskienė, Darbo partijos vicepirmininkas Viktoras Muntianas, taip pat opozicinės Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas, Liberalų demokratų partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis ir kiti.

Sėkmingo darbo socialdemokratų suvažiavimui linkėjo ir gausiai jame dalyvaujantys užsienio svečiai. Suvažiavime dalyvauja giminingų socialdemokratinių partijų atstovai iš Lenkijos, Ukrainos, Danijos, Čekijos, Švedijos, Norvegijos, Vengrijos, Rusijos ir Estijos.