"Dirbtinai sukelti politiniai skandalai kenkia ne tik šalies prestižui, bet ir neigiamai veikia žmonių sveikatą. Dalis visuomenės emocingai reaguoja ir išgyvena dėl politinio nestabilumo valstybėje. Jautresniems žmonėms gali paūmėti lėtinės ligos, gali būti neigiamas poveikis širdies kraujagyslių, nervų sistemoms", - įsitikinusi Darbo partijos frakcijos seniūnės pavaduotoja, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė D.Mikutienė.

Seimo narė taip pat akcentuoja, jog "nuolatinė neigiamo poveikio informacijos sklaida užgožia teigiamus žmonių jausmus, prasmingus bei džiugius įvykius ir sukuria nereikalingą įtampą visuomenėje, o tai gali tapti net ir padidėjusio avaringumo keliuose, smurto, agresijos protrūkių priežastimi".

Penktadienį Seimo Darbo partijos frakcija taip pat pareiškė, kad opozicija, remdamasi "neaiškios kilmės ir abejotino tikrumo "dokumentais" ir mesdama įtarimo šešėlius ūkio ministrui Viktorui Uspaskichui, siekia destabilizuoti politinę ir ekonominę Lietuvos padėtį. Frakcijos manymu, būtina reikalauti opozicijos atsakomybės už tokius visai valstybei žalą darančius veiksmus.

Kilusį skandalą dėl ūkio ministro Viktoro Uspaskicho ir kitų pareigūnų galimai sukeltų interesų konfliktų Seime aiškinsis trys komisijos - viena, kurios sudarymą inicijavo opozicija, ir dvi, kurias inicijavo valdančioji Darbo partijos frakcija.

V.Uspaskicho veiksmų tyrimą paskatino įtarimai dėl galimai neskaidraus Specialiosios žemės ūkio ir kaimo plėtros paramos programos (SAPARD) lėšų skirstymo, taip pat numanomas su ministru susijusios "Krekenavos agrofirmos" ir jam artimų asmenų protegavimas.