Šį testą galima rasti kiekvieno pretendento paskyroje Atrankos į valstybės tarnybą modulio savitarnos svetainėje.

Bandomojo testo testavimo aplinka identiška tikrajai bendrųjų gebėjimo testo aplinkai, jame pateiktos užduotys, sudarytos pagal tuos pačius principus kaip ir tikrojo testo, tik jų dvigubai mažiau.

Jis skirtas tam, kad pretendentai į valstybės tarnautojus priprastų prie testavimo aplinkos, galėtų ramiai susipažinti su testavimo principais, eiga. Tikimasi, kad ši naujovė leis pretendentams geriau pasiruošti testavimui ir tinkamai planuoti laiką tikrojo testo metu.

„Supratome, kad yra poreikis sukurti tokį bandomąjį testą, nes dalis pretendentų pasakoja, kad jau yra sprendę testus, kuriuos įsigijo internete. Tačiau jiems teko nusivilti, nes atėję laikyti testo pamatė, kad jo užduotys visai kitokios. Šios testų svetainės neturi nieko bendro su Valstybės tarnybos departamentu - tai verslo iniciatyvos, mes joms jokių bendrųjų gebėjimų užduočių neteikiame", - sako Valstybės tarnybos departamento Atrankų skyriaus vedėja Rasa Tumėnė.

Valstybės tarnybos departamento bandomieji bendrųjų gebėjimų testai yra nemokami. Norint juos spręsti tereikia susikurti paskyrą Atrankos į valstybės tarnybą modulio savitarnos sistemoje.

Bendrųjų gebėjimų testą nuo 2013-ųjų birželio 1 d. privalo išsilaikyti visi pretendentai į valstybės tarnybą. Testavimo tikslas - atrinkti būtiniausių gebėjimų turinčius būsimuosius valstybės tarnautojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)