Jo kandidatūrai dar turės pritarti šeštadienį posėdžiauti susirinkusi partijos taryba.

Dėl P. Gražulio, kaip pranešė „tvarkietis" Juozas Imbrasas, apsispręsta buvo penktadienio pavakarę partijos skyrių koordinacinės tarybos posėdyje.

„Sprendimas buvo priimtas bendru sutarimu ir kandidatu į Vilniaus merus nuo mūsų partijos mūsų tarybai tvirtinti keliamas penkis kartus laimėjęs vienmandatėje Klaipėdos rajone, Gargždų apygardoje, Seimo rinkimus, politinis kalinys, disidentas, frakcijos seniūnas Seime, kolega Petras Gražulis", - pranešė J. Imbrasas, 2007-2009 m. vadovavęs Vilniui.

„Mano supratimu, tai yra vienas iš geriausių mūsų partijos atstovų. Ar yra dar nors viena partija, kuri iškeltų tokio lygio kandidatą į sostinės merus?", - tarybos posėdyje sakė partijos pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas.

P. Gražulis: gėjų parado nebus

Pats P. Gražulis pripažįsta, kad partijos sprendimas jį kelti į sostinės vadovus jam naujiena ir sėkmės atveju žada aukoti Seimo nario mandatą.

„Jeigu būčiau išrinktas Vilniaus meru, atsisakyčiau Seimo nario mandato - tokie yra įstatymai, ir stengčiausi mieste padaryti tvarką, kurios, manau, šiuo metu nėra. Vilnius praskolintas, faktiškai ant bankroto ribos, Vilniaus lyderiai įsipainioję į įvairiausius interesus - vieni susiję su bankais, įvairiausiais „rubikonais", kitomis verslo grupuotėmis. Aš, kaip kandidatas, esu visiškai laisvas, nepriklausomas, ryžtingas ir principingas. Ir galiu pasakyti: jeigu mane išrinks vilniečiai, pasitikės ir išrinks meru, gėjų paradų nebus", - žurnalistams šeštadienį sakė „tvarkiečių" kandidatas į merus.

P. Gražulis aiškina bandęs atsisakyti galimybės kandidatuoti sostinės mero rinkimuose, tačiau esą jį įkalbėjo R. Paksas. Jo teigimu, R. Paksas kitus Seimo narius, sieksiančius mero posto Kretingoje, Šilalėje atkalbinėja nuo kandidatavimo, o jį patį – ragina.

„Į Vilniaus miesto merus iš tikro daug norinčių eiti nėra, visi bijo, nes kas iškeliamas kandidatu, prieš tą pradedamas ikiteisminis tyrimas. Aš esu teistas, prie to pripratęs, drąsus, nieko nebijau, net homoseksualų, kai visi jų bijo ir lenkiasi kaip prieš šventuosius", - sakė P. Gražulis.

Primenama, kad „tvarkiečių" kandidatu į merus buvo įvardytas prodiuseris Rolandas Skaisgirys, tačiau jis savo kandidatūrą atsiėmė.

Kituose didžiuosiuose miestuose keliamos šios kandidatūros: Kaune - Aušros Ručienės, Klaipėdoje - Artūro Razbadausko, Šiaulių mieste - aplinkos viceministrės Daivos Matonienės, Panevėžyje - Sigito Cingos. Pagėgių mero posto sieks parlamentaro Kęsto Komskio brolis Virginijus Komskis, Šilalės mero - parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.