„Lietuvos žinios“ rašo, kad Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Benediktas Juodka, vicepirmininkas konservatorius Audronius Ažubalis, Europos reikalų komiteto vadovas socialdemokratas Gediminas Kirkilas ir opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius ateinančių metų valstybės biudžete siūlo numatyti 2 mln. litų, kurie būtų naudojami partinės diplomatijos programoms Rytų kaimynystės šalyse įgyvendinti. Per Užsienio reikalų ministeriją šios lėšos būtų skiriamos Lietuvos parlamentinių partijų siūlomoms programoms finansuoti. Sumanymo autorių nuomone, tokios programos padėtų stiprinti ir konsoliduoti europinės pakraipos partijas Rytų kaimynystės šalyse, taip pat skatintų perimti gerąją mūsų politikų patirtį.

Anot opozicijos lyderio A. Kubiliaus, dėl sumos dydžio bus deramasi su Finansų ministerija. LŽ jau rašė, kad A. Kubilius ir jo partijos kolega A. Ažubalis yra parengę ilgalaikės Lietuvos paramos Ukrainai strategijos projektą.

„Ten numatyta stiprinti būtent tokią parlamentinės diplomatijos veiklą ir atitinkamai ją finansuoti. Tikiuosi, kad Seimui patvirtinus tokius strateginius principus ne taip sudėtinga bus rasti tą milijoną ar du“, - antradienį LŽ sakė A. Kubilius.

Tuo metu Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko socialdemokrato Broniaus Bradausko tikinimu, jis nepritarsiantis jokioms partinėms diplomatijos akcijoms. „Mes galo su galu nesuduriame ieškodami, kaip padidinti minimalią algą, atlyginimus biudžetininkams ir kitiems, gaunantiems po 800 litų. Esu kategoriškai prieš bet kokį svetimų partijų rėmimą“, - LŽ sakė B. Bradauskas.