Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinė 2014-08-13 atsisakė Rusijos piliečiui A. Diukovui išduoti leidimą kirsti Lietuvos sieną ir leisti atvykti į Lietuvą, nes jo duomenys yra įtraukti į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, sąrašą.

Pasak pareiškėjo, jis skrido į Vilnių dalyvauti savo knygos „Holokausto išvakarėse“, išverstos į lietuvių kalbą ir išleistos leidykloje „Gairės“, pristatyme. A. Diukovas prašė Vilniaus apygardos administracinio teismo panaikinti kaip neteisėtą VSAT Vilniaus rinktinės sprendimą atsisakyti leisti atvykti į Lietuvą bei įpareigoti Migracijos departamentą panaikinti įrašą Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą, nacionaliniame sąraše.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, nusprendė atmesti pareiškėjo skundą kaip nepagrįstą.

Teismas padarė išvadą, kad VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnė sprendimą uždrausti A. Diukovui atvykti į Lietuvos Respubliką priėmė vadovaudamasi teisės aktų reikalavimais, pagal nustatytas procedūras, remdamasi VSAT informacinės sistemos pateikta informacija, kad pareiškėjas Migracijos departamento 2014-05-02 sprendimu yra įtrauktas į nacionalinį sąrašą asmenų, kurių buvimas Lietuvoje yra nepageidaujamas.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, skundą paduodant per Vilniaus apygardos administracinį teismą arba tiesiogiai Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.