Kaip rašo „Lietuvos žinios“, keistą pavadinimą „Anapilis“ vasarnamis gavo dėl didikės pomėgio kviesti mirusiųjų dvasias. Grafienė viloje buvo įsirengusi veidrodžių kambarį, kuriame, kaip manyta, užsiiminėjo spiritizmo seansais. S. Tiškevičienės prašymu „Anapilio“ bokštelyje buvo įrengti ir vėjo vargonai. Kadangi „Anapilis“ bus restauruojamas ir jame įsikurs Kurorto muziejus, Palangos valdžia prabilo apie Sofijos legendos atgimimą viloje.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, idėja prikelti grafienės ir veidrodžių kambario legendą - verta dėmesio. 

„Siekiant išpopuliarinti muziejus, visame pasaulyje ieškoma dėmesį patraukiančių idėjų bei sprendimų. Neabejoju, kad skoningai ir išradingai įgyvendinus grafienės Sofijos veidrodžių kambario idėją Kurorto muziejus sulauktų didelio lankytojų susidomėjimo“, - sakė jis. 

Apie 1898 metus Šveicarijos užmiesčių vilų stiliumi statytas medinis vasarnamis iš pradžių buvo vadinamas jo savininkės Sofijos Horvataitės-Tiškevičienės (1839-1919 m.) garbei „Villa Sophie“. Horvato herbo didikė ten mėgo leisti laiką šiltomis dienomis. Vila vėliau pavadinta „Anapiliu“. Ji maždaug už 3 mln. litų turės būti restauruota iki 2016 metų vasaros.