Latvių dizaineriui Ilmarui Blumbergui BA apdovanojimas įteiktas už originalią V.A.Mocarto "Stebuklingosios fleitos" scenografiją ir parodos "Logi/Windows" sukūrimą.

Estų istorikas Raimo Pullatas apdovanotas už mokslo darbus apie Estijos ir kitų Baltijos šalių praeitį.

Estijos dailės muziejuje surengtose iškilmėse nepriklausomų ekspertų išrinktiems laureatams pinigines 5 tūkstančių eurų premijas ir skulptūrėles įteikė dabartinis BA pirmininkas estas Trivimi Velliste (Trivimi Velistė) ir pirmininkavimą perimančios Lietuvos delegacijos vadovė Giedrė Purvaneckienė.

Atsiimdamas jam skirtą apdovanojimą, J.Marcinkevičius pažymėjo, kad tai yra " premija, pažyminti žodžio pastangas, jo dalyvavimą auginant mūsų tautas ir valstybes, ugdant Baltijos žmogų, atvirą pasaulio kaitai ir jo iššūkiams, tačiau saugantį ir puoselėjantį savo etninę kultūrą, branginantį savo kalbą ir nacionalines tradicijas".

"Toks Baltijos žmogaus variantas ar modelis būtų optimaliausias, gyvybingiausias Europos Sąjungoje ir globalizacijos karštligės krečiamame pasaulyje",- kalbėjo Lietuvos poetas.

BA p remijos skiriamos nuo 1994 metų. Iki šiol jomis Lietuvoje buvo apdovanotas režisierius Eimuntas Nekrošius, biochemikas Juozas Kulys, poetė Judita Vaičiūnaitė, archeologė Rimutė Rimantienė, poetas Sigitas Geda, baleto solistas Mindaugas Baužysir kultūrologas Silvestras Gaižiūnas.