„Kai dėl mero rinkimų, dar yra laiko, kita vertus darbų daug, problemų daug. Netrukus biudžetas bus svarstomas Seime, paskolų restruktūrizavimas, vėluojantis atlyginimai darbuotojams. Tai nelabai turiu laiko galvoti apie artėjančius rinkimus. O apskritai tai sudėtingas klausimas, jeigu kalbėtume atvirai. Šiuo metu jaučiuosi, nenoriu vartoti angliško žodžio,kuris galbūt geriausiai apibūdintų situaciją, „užbelstas“. Visa tai, kas dabar daroma mieste, vyksta didžiulių pastangų dėka. Aišku, ne vien mano pastangomis, bet ir koalicijos partnerių, Tarybos narių,komandos. Jūs neįsivaizduojate, kiek tai reikalauja to vidinio varikliuko, kuris turi nuolat suktis, pastangų. Puikiai suprantu, kad biudžetai iš esmės tvirtinami politinių simpatijų ir antipatijų pagrindu. Ir nesinori, kad vilniečiai dėl to kentėtų".

Finansinė miesto situacija, anot A. Zuoko, nėra tokia bloga, kaip bandoma vaizduoti. Didesnė bėda ta, kad galimybės savarankiškai spręsti tuos klausimus, yra labai nedidelės.

„Visos savivaldybės priklauso nuo Seimo sprendimo ir biudžeto patvirtinimo. Noriu dar kartą pabrėžti, kad vilniečiai, kaip ir kitų savivaldybių gyventojai, nemoka mokesčių savo savivaldybėms. Mokesčiai mokami valstybei. Ir šiuo atveju Seimas, valdančios koalicijos nusprendžia, ką ir kaip paskirstys. Kiekvieną kartą įrodinėti ir ginti miestiečių interesus nėra taip paprasta. Daugeliu atvejų suveikia politinių simpatijų ir antipatijų principas. Esą jis gali laimėti rinkimus, kaip jam galima būtų sutrukdyti. Tai neduokime jam didesnio biudžeto, nematykime realių problemų, kurias patys, šiuo atveju vyriausybė ir Seimas sukuria“.

Vilniaus meras priminė, kad sostinė sukuria 40 procentų BVP, Vilnius turi daugiau galimybių, negu kiti miestai.

„Vilnius buvo, yra ir bus donoras. Klausimas tik – ar teisingai paskirstomi mokesčiai. Štai praėjusiais metais vilniečiai sumokėjo apie 2 milijardus litų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), nekalbu apie kitus mokesčius. Iš tos sumos miestui buvo skirta 360 milijonų. Praėjusiais metais, kai Seime buvo balsuojama dėl galimybės padidinti Vilniui skiriamą GPM nuo 42-jų iki 48 procentų, ne tik Mantas Adomėnas, bet ir didžioji dalis konservatorių, tarp jų ir Vilniuje gyvenantys, balsavo prieš. Prieš buvo ir liberalų sąjūdžio atstovai, tarp jų ir kandidatas į Vilniaus merus Remigijus Šimašius. Ir aš žinau, kodėl taip balsuota. Jie galvojo, kaip pakenkti Zuokui. Ir tokioje aplinkoje aš dirbu trejetą metų. Todėl, galvojant apie ketvirtą kadenciją, turiu daug ką pasverti. Jeigu man šiandien pasakytų premjeras ar valdančioji koalicijai: Zuokai, duosim Vilniaus miestui 60 procentų GPM, ką turėjo padaryti dar 2008 metais konservatorių vyriausybė, bet turi dingti iš politikos, aš su tuo sutikčiau“, – kalbėjo A. Zuokas.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais - penktadieniais 9.10 val.